Screenshot N1

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović rekao je u Novom danu da vjeruje kako do preslagivanja unutar parlamentarne većine Andreja Plenkovića neće doći.

“Vlada ima stabilnu većinu. Cijela priča se vrti oko ultimatuma i kvazi ucjena Radimira Čačića koji ima samo jedan mandat. Kad bi Reformisti odlučili ne podržati Vladu, Vlada bi išla dalje. Vlada je stabilna”, ustvrdio je.

Čuli smo i stav da su stabilnost i funkcioniranje važniji od nekakve katarze koja bio se trebala dogoditi kroz nove izbore”, dodao je.

Rekonstrukcija Vlade ili prijevremeni izbori?

Osvrnuo se i na mogućnost rekonstrukcije Vlade, pa i prijevremenih izbora.“Ako gledam alternativu na političkoj sceni – Grbin, Bauk, Grmoja, Miletić i slični, onda Hrvatska trenutno nema alternativu. Alternative nema zato što Plenković ima dovoljno ruku”, smatra Zekanović.Kaže da neće potpisivati nikakve inicijative i zahtjeve Mosta, pa ni onaj za raspuštanje Sabora.

Na pitanje bi li se odazvao na Plenkovićev poziv o rekonstrukciji Vlade, odgovorio je: “Otvoren sam za razgovor s bilo kime, na dobrobit RH, ali po jasnim načelima.”Smatra li i dalje da je ova Vlada rezultat trgovačke hrvatsko-srpske koalicije, kaže da je “svaka Vlada neka vrsta političke trgovine te da svaka suradnja s vladajućom većinom donosi neke benefite.”

Ivica R.