ŽENE PREUZELE HSP SPLITSKO DALMATINSKE! Iskusni liječnik izabran na čelo pravaša i ‘okružio se‘ ženama: ‘Našu županiju muče veliki problemi zdravstvene skrbi, loše prometne povezanosti i razdvajanja otpada‘

0
Foto: HSP

Hrvatska stranka prava u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobila je je novo vodstvo, a za predsjednika te regionalne pravaške organizacije jednoglasno je izabran dr. Luka Roguljić, aktualni potpredsjednik Županijske skupštine i član stranačkog Predsjedništva.

Za potpredsjednike izabrani su prof. Nedo Šapina i Ranko Topić, a tajnik županijskog HSP-a je Mihael Knezović, dok je rizničarka Danijela Ševerdija.

Što se Časnog suda tiče, sve je u rukama žena, budući da su na tu funkciju izabrane Žana Jović, Marija Nakić-Alfirević i Slađana Knezović. U Nadzorni odbor izabrani su Zlatko Stupalo, Dušan Roguljić i Slaven Maršić, a cijela procedura obavljena je pod palicom Ante Komljana, predsjednika HSP-ova Glavnog stana.

– Vraćamo stranku u žižu javnosti osnivanjem novih podružnica diljem županije, s ciljem rješavanja tekućih problema koji zadaju glavobolju svim stanovnicima naše regije. Od zdravstvene skrbi, potrebe za boljom prometnom povezanošću, velikim problemom razdvajanja otpada.

Želimo unaprjeđivanje životnih uvjeta svim stanovnicima Splitsko-dalmatinske županije, poglavito mještanima Zagore i otoka gdje je jedino rješenje novi projekti, nove investicije za otvaranje novih radnih mjesta zbog kojih bi mladi i ostali živjeti u ruralnim područjima – istaknuo je, među ostalim, dr. Roguljić, koji iskustva u političkom radu ima i kao bivši splitski gradski vijećnik.

Inače, ova HSP-ova podružnica ima najveći broj osvojenih vijećničkih mjesta na lanjskim lokalnim izborima.