Žepina o raskolu u DP-u: Ulazimo u fazu grubog valjanja po blatu

0
Foto: screenshot N1

O raskolu u Domovinskom pokretu za N1 Studio uživo govorio je bivši tajnik stranke Darijo Žepina.

Miroslav Škoro izvjavio je jučer u programu N1 da je “netko od pametnjakovića očekivao da će on gledati sa strane kako oni blate njegovo ime i prezime neistinama”. Žepina je na to odgovorio kako on Škoru nikada nije vukao kroz blato ni blatio.

“Nakon što je Škoro podnio ostavku, podnio sam i ja”, govori bivši glavni tajnik DP-a.

Rekao je i da stranka nikada nije imala nijednu kreditnu karticu – imala je tri debitne kartice. “Svoju sam koristio jedino u svrhe Domovinskog pokreta.

Stojim iza svakog računa koji sam odobrio i datirao kao glavni tajnik. Za sve ostalo s veseljem čekam državnu reviziju. Ovo je priča ‘tresla se brda, rodio se miš’. Nema tu nepravilnosti niti će revizija nešto takvo naći”, smatra Darijo Žepina.

“Jednostrano povlačenje pozajmice nije korektno”

Nakon što je podnio ostavku, Škori je vraćena pozajmica koju je dao stranci. Žepina kaže da stranka plaća kamatu na pozajmicu, koja je minimalna zakonski propisana. Što se tiče samog povlačenja pozajmice, smatra da jednostrano povlačenje pozajmice nije korektno.

Škoro je jučer izjavio i da Žepina nije dobro ustrojio ured i htio mu je oduzeti neke ovlasti.

Žespina ističe da je ured Domovinskog pokreta bio vrlo minimalistički ustrojen. “Mala smo stranka, na političkom nebu kojih godinu dana. Kao bivši organizacijski tajnik većinu vremena provodio sam na terenu, ustrojili smo više od 300 organizacija na terenu. U sam ured nisam doveo nikoga. Revizija ureda trebala je nastupiti ove jeseni. Osvrnut ću se još na suradnike. Kada ste u poziciji, kad imate situaciju da ih birate, birate ih. Škoro me izabrao i u svakom trenutku me mogao razriješiti”, komentirao je.

“Postaje pomalo i smiješno, sve su to ozbiljni ljudi”

Osvrnuo se i na izjavu Radića koji je rekao da se “zna koji kamion je u koje skladište vozio vino”.

“Meni je to pomalo i smiješno. Sve su to ozbiljni ljudi, a ovu priču sad više ne razumijem. Ulazimo u fazu grubog valjanja po blatu i ne znam kome je to u interesu. DORH je pokrenuo nekakve izvidne radnje, ne vidim čemu nestrpljenje i nervoza. Siguran sam da će se utvrditi svaki detalj”, poručio je.

Žepina je naglasio da je od rujna prošle podine počeo graditi DP na terenu: “Ja sam DP i pripadam mu, jedan sam od osnivača. Nema sad tu Radić, Škoro, Peternel i ne znam tko. Svi smo se okupili s jednim ciljem, a to nije povlačenje po blatu.”

Naglasio je da je članstvo homogeno i ne želi sudjelovati u medijskom prepucavanju, članstvo vapi da se situacija smiri. “Malo smo drugačija stranka, prljavi veš ne guramo po tepih, s njim smo izašli van. Možda nismo trebali na ovaj način, većina tema o kojima pričamo su unutarstranačke”, poručio je.