Foto: N1

Glavna tema proteklih dana bila je izvanredna sjednica Sabora na kojoj se raspravljalo o štrajku u pravosuđu te takozvanoj plinskoj aferi.

Tijekom tri dana zasjedanja cirkusa nije nedostajalo, posebno u subotu poslijepodne kada je HDZ strateškim manevrom dobar dio oporbe uspio isključiti iz rasprave, što je komentirao i Velimir Visković, pisac, književni kritičar i ljevičarski intelektualac, prenosi Dnevno.

Posebno je kritizirao svjetonazorskog kolegu, Furia Radina, koji je brzinom munje svoje mjesto predsjedavanja sjednicom ustupio Gordanu Jandrokoviću, koji je zatim iskoristio izlazak oporbe iz sabora tijekom govora Hrvoja Zekanovića kako bi utvrdio da neki prijavljeni za govore nisu u sabornici pa gube pravo na izlaganje.Visković se obrušio na RadinaRadina je tako optužio za ‘dragovoljno sudjelovanje u Jandrokovićevu pokvarenjačkom igrokazu’.

“Jesu li bila potrebna ova tri dana saborskih rasprava, pogotovo jer se znalo unaprijed da će oporba izgubiti? Da, bilo je potrebno još jednom upozoriti na koruptivnu prirodu HDZ-a. Neiskorjenjivu; kriminal im je genetski upisan. Žao mi je što su ruku spasa pritom kriminalnoj stranci pružili i predstavnici manjina blamirajući se potpuno i politički i ljudski. Posebno je sramotno dragovoljno Radinovo sudjelovanje u Jandrokovićevu pokvarenjačkom igrokazu kojim je nekolicini oporbenih zastupnika onemogućeno da govore. E, moj Furio, što ti treba da se pod svoje stare dane javno sramotiš”, napisao je Velimir Visković na Facebooku.

U komentarima se razvila prava rasprava.

“Ja Radina pamtim sedamdesetih i osamdesetih kao simpa ljevičara, nisam ni znao da je Talijan”, napisao je Visković u odgovorima na neke komentare.

Zanimljivo, u jednom trenu uključio se i sam Radin.

“Na stranu da nisi shvatio ništa, jer je predsjedniku obavezno pristupiti mjesto, kada to zahtijeva, zanimljivo je da ti (e Velimire) pod stare dane imaš toliku potrebu za dociranje svima. Možda fali inspiracija?

I usput, niti ja nisam znao da si ti Hrvat, prije ‘90. I pusti sramoćenje, dobro je da nemamo vremena da se bavimo takvim temama”, odgovorio mu je predstavnik talijanske nacionalne manjine u Saboru i najdugovječniji zastupnik.

No, na Viskovićevom profilu nije naišao na razumijevanje komentatora koji su ga nastavili kritizirati rekavši mu da ‘sramoti sebe i manjinu’.

“Bravo, mudri ste i imate zubi, to se odmah primjećuje. Šefa? Ova je dobra. Laka noć, Drljača, i pustite manjine. Cijeli spor je oko toga da, napokon, imamo neku ulogu. Koja vam smeta!”, svađa se Radin te na kraju poručuje Viskoviću.

“I svim tvojim prijateljima, herojima tastature, uključujući one koji te lajkaku, velika pusa”.

FOTO: screenshot YouTube