ZNA SE TKO SUDI HRVATSKOJ PROTIV JAPANA: Poklonio “glumcu” Ronaldu penal, sutra sudi Hrvatskoj

0
Foto: Snimka zaslona YouTube

Fifa je danas objavila imena sudaca koji će dijeliti pravdu na utakmici osmine dinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Japana.

Glavni sudac će biti Ismail Elfath koji se nije baš proslavio na utakmici Gane i Portugala, a pomoćnici će mu biti Corey Parker i Kyle Atkins (obojica Amerikanci), dok će četvrti sudac biti Mustapha Ghorbal (Alžir).

Podsjetimo, Portugal je pobijedio Ganu 3:2, a vodeći gol Portugala postigao je Cristiano Ronaldo iz vrlo dvojbenog kaznenog udarca.

Izbornik Gane Otto Addo bio je razočaran suđenjem Ismaila Elfatha.

To je stvarno bila pogrešna odluka. Moj igrač je dotaknuo loptu. Ne znam zašto se VAR nije uključio. Neobjašnjivo. Sudac nam nije bio naklonjen“, rekao je Addo, a s time se složio i sudački ekspert Marijo Strahonja.

“Kazneni udarac je pogrešno dosuđen. Potpuno je jasno da se radi o minimalnom kontaktu, Ronaldo je inscenirao taj kazneni udarac. Bilo je previše pogrešaka u suđenju za ovu razinu nogometa. Gledajte lijevo rame Ronalda, kako se baca. Ovo je toliko daleko otišlo da je ovo rušenje imidža nogometa“, rekao je Strahonja u HRT-ovoj emisiji Qatari.