Zoran Mamić, bivši trener Dinama pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba, jučer je napustio Hrvatsku i otišao u BiH. No jutros se vratio u Hrvatsku – javlja Maxportal

Njegov prijelazak granice s Bosnom i Hercegovinom zabilježen je na graničnom prijelazu Bijača, zadnjem prijelazu nakon Međugorja,

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek koji čeka da ga pozove sudac radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Mamić i dalje može slobodno putovati

“Nije bilo mogućnosti da se donesu mjere opreza, da ne može napustiti adresu prebivališta ili slično. Takva ograničenja se donose samo kad postoje uvjeti za pritvor”, rekao je Šerić.

Više godina se govori o promjeni zakona, ali do nje još nije došlo, kaže Branko Šerić i dodaje da bi to bilo mnogo jednostavnije riješiti kad bi se suđenja događala dan za danom, bez odgoda.

Vrhovni sud potvrdio je prošli tjedan nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presuda Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

“Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim, poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti”, rekao je Mamić za RTL pa dodao:

“S obitelji ću analizirati odlazak u zatvor i vidjeti postoji li mogućnost odgode jer imam dijete od godinu dana. U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti.”