Zoran Milanović navodno viđen na skijanju u Italiji. Probali provjeriti na Pantovčaku pa dobili sulud odgovor

  0
  Foto: Snimka zaslona RTL

  Da predsjednik Zoran Milanović voli skijati, nije tajna, a prema informaciji koju smo dobili, piše tportal, danas je navodno viđen na skijanju u Italiji.

  Informaciju je li predsjednik Zoran Milanović doista na odmoru, odnosno na skijanju u Italiji, pokušali su provjeriti u Uredu predsjednika. U službenom upitu, poslanom na adresu glasnogovornika Ureda predsjednika, tražili su potvrdu informacije, ali i pitali, ako je informacija točna, koliko je već dugo tamo i dokad ostaje.

  Jednako tako, zanimalo nas je kojim je prijevoznim sredstvom išao i tko je podmirio troškove puta i smještaja, ako ga je bilo. Iako se radilo o uobičajenom novinarskom upitu, odgovor s Pantovčaka nije bio toliko uobičajen.

  “Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost” stoji na početku odgovora iz Ureda predsjednika.

  “Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru, i usput posjetio Tarvisio, kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu.

  Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori”, zaključuje se u odgovoru koji potpisuje glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić.

  Odgovor s Patovčaka podsjeća na one srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji se nikad ne odmara:

  Mediji su već ranije pisali o Milanovićevim odlascima na skijanje. Tako je 2012., kad je bio premijer, Milanović odmor proveo u austrijskom Obertauernu, no iz Vlade tada nisu htjeli komentirati ‘njegovo slobodno vrijeme’.

  Medji su 2014. pisali kako je s obitelji išao na skijanje u austrijsko skijalište Nassfeld, a 2015. novinari su zabilježili njegov posjet skijalištu Čelimbaša u Mrkoplju.

  Ivica R.