21/06/21

1. ŽMNL: Hrvatski dragovoljac rutinskom pobjedom krenuo u novu sezonu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

MNK Hrvatski dragovoljac sinoć je na parketu Spaladium arene započeo natjecanje u novoj 2018./2019. sezoni 1. Županijske malonogometne lige splitsko-dalmatinske županije. U prvom kolu protivnik im je bila ekipa iz Sutine, nogometaši MNK Dalmacija 2013.

U odličnom izdanju Crne je predvodio kapetan Mateo Bosančić koji, iako je kapetan juniora svog kluba, sinoć je nosio kapetansku vrpcu i u seniorskoj momčadi. Također, istaknuo se i Duje Baščevan koji je proglašen za igrača utakmice.

Momci trenera Marka Galiota poveli su u 6. minuti kada je mrežu gostiju načeo Petar Radan. Samo minutu kasnije na 2:0 povisio je Duje Baščevan. Igrači Dalmacije nisu se predavali, te su 12. minuti zgoditkom Šolića uspjeli smanjiti na 2:1. Nakon toga Crni su krenuli nezaustavljivo prema prvoj prvenstvenoj pobjedi. Odličnom igrom gostima nisu dopustili postizanje niti jednog pogotka više. Dugopoljska momčad je u 17. minuti golom Mandurića povisila na 3:1, a već u 18. za 4:1 zabio je Šarić. Do kraja susreta Crni su udvostručili konto svojih golova. U 23. minuti za vodstvo od 5:1 pogađa Lipotica, a 5 minuta kasnije Mandurić se ponovno upisuje u strijelce i rezultat je 6:1. Posljednja dva pogotka igrači Hrvatskog dragovoljca postigli su u dvije minute. Prvo je u 33. minuti Vlašić povećao razliku na 7:1, a golijadu je zaključio Duje Baščevan u 34. minuti za konačnih 8:1.

Predsjednik kluba Željko Kovačević-Kova nakon susreta je rekao:

– Ostvarili smo rutinsku pobjedu na početku nove sezone u kojoj je cilj borba za ulazak u viši rang. Svi igrači odigrali su odličnu utakmicu i bili na razini, a osobito naš mladi kapetan i dugopoljsko dite Mateo Bosančić, te igrač utakmice Duje Baščevan. Nakon ove pobjede nema opuštanja jer već u sljedećem kolu idemo na noge ekipi MNK Skalice. Na kraju bih se zahvalio svima na podršci i gledateljima na aplauzu nakon završetka susreta. Idemo u nove pobjede vodeći se našom uzrečicom: „Kad krenemo gorit će nebo i zemlja“.

Hrvatski dragovoljac u sljedećem kolu bit će domaćin ekipi MNK Skalice. Bit će to zanimljiv i nimalo lagan susret, no vjerujemo kako naši momci mogu ostvariti još jednu pobjedu.

MNK Hrvatski dragovoljac – MNK Dalmacija 2013 8:1

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata poručile Škori: ‘Za koju domovinu se bori vaš Domovinski pokret?’

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u priopćenju je u nedjelju prozvala predsjednik Domovinskog pokreta Miroslava Škoru da svojim...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img