Sinoć je u održana prva osnivačka skupština kotarskih organizacija ogranka Domovinskog pokreta u Splitu. Budući da je do lokalnih izbora ostalo manje od tri mjeseca, splitski ogranak stranke je intenzivno i sustavno krenuo u izgrađivanje stranačke infrastrukture u našem gradu.

Domaćini osnivačke skupštine bili su članovi Predsjedništva gradske i županijske organizacije Domovinskoga pokreta, pod čijim su rukovođenjem svečano osnovana gradska Predsjedništva stranke i to u kotarevima Žnjan, Kman i Trstenik.

Nakon izglasavanja dnevnog reda, donesena je odluka o ustrojstvu gradskih kotarskih organizacija te izbor članova tijela Predsjedništva u istima.

Jednoglasnim odlukama svih prisutnih osnovane su:
– Kotarska organizacija Domovinskog pokreta – Žnjan (predsjednik Karlo Čondić)
– Kotarska organizacija Domovinskog pokreta – Kman (predsjednik Aris Zlodre)
– Kotarska organizacija Domovinskog pokreta – Trstenik (predsjednik Mario Franić)

Predsjedništvo splitskog ogranka istaknulo je kako će se uskoro javnosti predstaviti kandidat za gradonačelnika Splita.

Koncem osnivačke skupštine prikupljali su se i humanitarni novčani prilozi za člana udruge Vjeruj i djeluj Split u suradnji s udrugom SDUSO Split, a Domovinski pokret ogranak Split donirat će televizor, pametni telefon i jedan dio prikupljenih financijskih sredstava za kupnju računala koje će se moći spojiti s uređajem na glasovne naredbe koji je članu neophodan za svakodnevno funkcioniranje.

dp/foto Domovinski pokret