[3×3 Basket] Održan prvi 3×3 turnir u Dugopolju

0
5
Foto: Josip Glavinović

Jučer se na terenu OŠ Dugopolje, a u organizaciji ŽKK Dugopolje, odigrao prvi 3×3 turnir u našem malom mistu Dugopolju.

Na turnir se prijavilo 12 ekipa među kojima i reprezentacija Hrvatske koja je nastupila pod imenom Statist. Ekipe su bile podjeljene u četri grupe, a svaka je imala po 3 momčadi.

Nakon odigravanja utakmica u grupnoj fazi, najbolje dvije plasirale su se u četrfinale.

Po prikazanoj igri u polufinale plasirale su se po najbolje ekipe. Statist je bio bolji od Full Monty (21:12), OnogatiBoga su savladali Kosidbu (21:12), Spalato A2 Jug nadigrao je Versi (21:17), dok su Imoćani bili uvjerljivi protiv ekipe Ćipe (21:8).

U polufinalu utakmice su dobile još veću napetost. Nakon dramatičnih polufinalnih susreta, ulazak u samo finale izborile su ekipe Statist i Spalato A2 Jug.

Finalna utakmica prštila je dobrom igrom i borbenosti koje je u nekim situacijama bilo možda malo i previše. Na kraju zaslužena pobjeda ekipe Statist, dok su treće mjesto osvojili Imoćani pobjedom nad ekipom OnogatiBoga.

Na kraju turnira podjeljene su nagrade najboljim ekipama. Nagrade su djelili oragnizatori turnira Tomislav Balić (direktor Turističke zajednice općine Dugopolje) i najzaslužniji za organizaciju ovog turnira Stipe Čipčić trener ŽKK Dugopolja.

Fotografije snimio: Josip Glavinović

Rezultati završnice:

Četvrtfinale:

Statist – Full Monty 21:12

OnogatiBoga – Kosidba 21:12

Spalato – Versi 21:17

Imoćani – Ćipe 21:8

 

Polufinale:

Statist – OnogatiBoga 21:8

Spalato – Imoćani 21:16

 

Utakmica za 3. mjesto:

Imoćani – OnogatiBoga 21:17

 

Finale:

Statist – Spalato A2 Jug 22:16