Danas na igralištu OŠ Dugopolje započinje košarkaški basket turnir 3×3. Prijave su već odavno zaprimljene i vrijeme je da natjecanje započne.

Cilj ovog turnira je popularizacija košarke, ali i obnova vanjskog igrališta kako bi se mladi Dugopoljci imali gdje okupljati i baviti sportom.

Organizator ove priredbe je Stipe Čipčić, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Dugopolje, koji je naišao na snažnu potporu Općine Dugopolje i Hrvatskog košarkaškog saveza.

Sami turnir ima i bogat nagradni fond, pa će tako osvajači prvog mjesta dobiti 6000 kuna, drugoplasiranima ide 2000 kuna dok će „brončani“ dobiti večeru u Konobi Dodoja.

Ovaj format igranja košarka 3×3 postao je i olimpijski sport koji će biti dio nadolazećih igara olimpijade Tokio 2020.

Tri na tri, vrlo jednostavna, napeta desetominutna igra bez stajanja. Pravila su slična košarkaškim uz neke preinake kako bi basket bio ugodniji oku.

Napad je ograničen na 12 sekundi, a izjednačena igra se završava na “dva razlike” u produžecima. Tko prije dođe do 21 boda, odnosi pobjedu.

Turnir starta u 16 sati, a finale se očekuje u večernjim satima. Dođite na igralište OŠ Dugopolje i uživajte u napetom basketu.

Podijeli objavu