PRESTRAŠNO Novinarka javne televizije i čelnica strukovne udruge ne skriva svoje političke simpatije

0

Posljednji nastup na HTV-u zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića izazvao je brojne komentare nezadovoljnih gledatelja, kako voditeljem Aleksandrom Stankovićem, tako i nastupom zagrebačkog gradonačelnika. Naime, najviše negativnih reakcija izazvala je njegova najava uvođenja novog modela razvrstavanja otpada u Zagrebu, te najava sankcija i dvojbenog načina utvrđivanja krivaca za pogrešno razvrstavanje otpada.

S druge strane, novinarka HTV-a Maja Sever, koja je ujedno i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i predsjednica Europske federacije novinara (EFJ)., na društvenim mrežamama hvali zagrebačkog gradonačelnika i njegov javni nastup, a ograđuje se zbog vlastitog priloga!?

Uistinu, krajnje neobično za pojmove objektivnog novinarstva, da se novinarka javne televizije, ujedno i predsjednica EFJ, ispričava za vlastite priloge, a istodobno hvali jednog političara.

Tome treba dodati i posljednje javne nastupe i izjave čelnika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka, gdje je javno tražio smjenu jednog ministra i prozivao premijera Andreja Plenkovića

Potvrda je to kritika kako su stavovi vodstva strukovnih novinarskih udruga uistinu sve manje novinarski, a sve više aktivistički i politički. I da se ništa nije u strukovnim novinarskim udrugama promijenilo otkad je nekadašnji predsjednik HND-a Zdenko Duka 2014. godine, u vrijeme SDP-ove vlade Zorana Milanovića objašnjavajući raspodjelu poticaja neprofitnim medijima, iste podijelio na ‘naše i vaše‘. Onima koji nisu dobili novac SDP-ove vlade, tj. tadašnjeg Ministarstva kulture Duka je kazao “uskoro će vaši doći na vlast i onda ćete vi dobiti novce”.

Uostalom, i zbog takvog predstavljanja i vođenja HND-a proteklih godina nezadovoljni novinari, istina neuspješno, u nekoliko navrata pokretali su i alternativne novinarske udruge – piše Direktno

Anita M.