Ako dan započinjete s čašom tople limunade, obratite pozornost na rizike

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sve više ljudi započinje dan čašom tople limunade kako bi potaknuli detoks tijela i čišćenje organizma. Međutim, postoje rizici na koje morate obratiti pažnju.

Limun je jedan od najpopularnijih citrusa koji se danas povezuje s ljepotom i zdravljem. Popularnost duguje osvježavajućem okusu i mirisu, ali i bogatstvu prednosti za zdravlje.

Sve češće viđamo preporuke da dan započenmo čašom tople vode i limuna. Je li to zaista tako dobra odluka? Pogledajmo ‘za’ i ‘protiv.’

Zašto biste trebali piti limunadu?

Limun je izuzetno bogat vitaminom C i sadrži čak 53 miligrama po komadu. Upravo zato je odličan u borbi protiv bakterija i virusa u tijelu te pomaže u jačanju i čuvanju imuniteta. 

Limunada djeluje kao detoks napitak i pomaže u čišćenju jetre te poboljšava zdravlje probave.

Zašto biste trebali biti oprezni?

No, postoje i određeni rizici vezani uz ispijanje tople limunade na prazan želudac.

Unos limunade na prazan želudac može uzrokovati štetu zubima. Iako se umjerene količine ne čine opasnima, limun može značajno naštetiti zubima zbog kiseline. Prečesto izlaganje limunu može uništiti zubnu caklinu što vodi do žutih zubi i izražene osjetljivosti, piše RTL.

Za one osjetljivijeg želuca i crijeva, topla limunada može izazvati pravi kaos u tijelu. Iako donosi brojne prednosti, unos tog napitka na prazan želudac često vodi do probavnih tegova i pogoršavanja simptoma gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB). 

GERB se pogoršava zbog izloženosti kiseloj hrani pa može doći do jake žgaravice, mučnine i povraćanja.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img