“Ako se ne ujedine HDZ, Kerum, DP, Most, HSP, Suverenisti, gledat ćemo orgijanje ljevice sljedeće četiri godine”

0

Martin Pauk dotakao se na svojem Facebook profilu kandidature Ivice Puljka za splitskog gradonačelnika.

U svojoj objavi kaže da se splitska ljevica okuplja oko Puljka, kao i da Matija Babić, vlasnik portala Index, “gura” Puljka preko svog portala “kao rješenje za sve probleme Splita kao grada”.

“Zamislite sljedeću situaciju – Marijana Puljak je preko svoje stranke koja se financira direktno iz proračuna (preko 100 tisuća kuna mjesečno) odlučila oko sebe okupiti kompletnu splitsku ljevicu na način da kupuje naklonost medija i prisiljava druge kandidate da im daju podršku iako je rasturila bivšu stranku Pametno privatizacijom iste. Osnivač ‘Indexa’ Matija Babić krenuo je u potpunu ofanzivu – kad je shvatio da njegovi plitki pokušaji izmišljanja afera svim kandidatima od centra nadesno ne daju ploda budući da narod nije naivan kao što je očekivao, sada je pokrenuo misiju ujedinjenja ljevice oko Ivice Puljka, makar to predstavljalo perfidnu političku trgovinu ‘ispod stola’”, piše Pauk u podužoj objavi, a zatim dodaje kako se sprema velika Index koalicija pod medijskim pokroviteljstvom Matije Babića.

Vrlo zanimljiva je i činjenica kako se ista klika u protekle četiri godine klela kako je za upravljanje gradom bitna samo komunala i izgradnja infrastrukture i kako nisu bitne političke podjele na “desne i lijeve”, a sada se odjednom kunu kako se trebaju ujediniti sve “lijeve opcije i kandidati”, dakle čisto po ideološkom ključu. Vjeruje li još itko u njihove podvale kako je ‘dosta više podjele na ustaše i partizane’, ha?

Samim time dokazuju kako im nisu bitni niti grad, niti infrastruktura, već samo i jedino nametanje lijeve ideologije širem sloju građana. Potvrdu ovim insinuacijama dala je sama Marijana Puljak koja se u facebook komentarima izjasnila i potvrdila kako priziva koaliciju cjelokupne ljevice. Odjednom nisu bitni ni grad, niti građani, već samo i jedino nametanje lijeve ideologije kao jedine ispravne uz podršku famoznih Dežulovića, Pavičića, Tamare Visković i sličnih umova.

Matija Babić “gura” Ivicu Puljka, unatoč potpunom manjku njegove karizme i cjelovitih rješenja, pa ga predstavlja kao spasitelja i mesiju splitske ekstremne ljevice. Iako je sam Puljak nedavno tvrdio kako “Neće butigu u svoju politiku”, niti dva mjeseca kasnije isti tvrdi kako je spreman pregovarati s dojučerašnjim neprijateljima iz stranke “Pametno” i nezavisnima kako bi se dokopao vlasti i svih benefita koje ista donosi (čitaj: direktorska mjesta, nadzorni i upravni odbori, proračunski novac).

Pritom cilja i apelira na dokazane beskompromisne ljevičare poput Bojana Ivoševića čija podrška mu je nužna kako bi izborio drugi krug izbora, ali i na ekstreme iz stranke Možemo koje promovira kontroverzni lijevi kadrovik Jurica Pavičić. Za njihovu potporu je spreman trgovati budućnošću grada samo kako bi on i supruga Marijana zadržali moć i primat na splitskoj ljevici. Prvotno su privatizirali cijelu stranku i učinili je obiteljskim projektom i vlasništvom, a sada to žele napraviti s kompletnom lijevom scenom. Podsjetite me, o kojoj ono obitelji pričamo, Puljak ili… možda Kerum?

Što se u međuvremenu događa sa desnicom? Moji dragi desničari na izborima će svoje povjerenje dati jednoj od pet ili šest desnih opcija, čime će se glasovi rasuti, a posljedica svega može biti dolazak ekstremno lijeve opcije na vlast. Glasove će podijeliti HDZ, Kerum, Most, Suverenisti, Domovinski pokret i HSP, a rezultat će biti izborni neuspjeh. Ukoliko desnica ne skupi i ujedini glasove i glave, u iduće četiri godine gledat ćemo orgijanje ljevice i iživljavanje na svim našim zajedničkim vrijednostima.

Kao čovjek, domoljub, konzervativac i građanin Splita, ne mogu i ne smijem pristati na podupiranje raznih parada, nevladinih udruga i ostale djece “sorošijade”. Možete li vi pristati na to?

dp