13 C
Split

Ako ste igrali neku od ovih igara provjerite bankovni račun i promijenite Facebook lozinku!

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Više od 200 milijuna osoba žrtve su jednog od najjačih kibernetičkih napada ove godine.

Zynga igre nešto su s čime se susreo svaki korisnik Facebooka, direktno ili indirektno, što znači da nema onih koji nisu u opasnosti zbog posljednjeg slučaja hakerskog skandala u kojem je ugroženo najmanje 200 milijuna Android i iOS korisnika.

Naime, kompanija Zynga stoji iza uspješnica koje se igraju direktno na Facebooku ili putem preuzetih aplikacija na mobilnim uređajima i tabletima. Neke od njih su Farmville, Farmville 2, CSR Racing, CSR Racing 2, Zynga Poker, Spin It Reach, Crazy Kitchen, Clumssy Ninja, Words With Friends, Draw Something…

Zahvaljujući njima, Zynga je prošle godine zaradila gotovo 700 milijuna američkih dolara, a ove će zaraditi više od 900 milijuna dolara. Vrijednost kompanije procijenjena je na 5,5 milijardi. To dovoljno govori o veličini, ali i opasnosti zbog činjenice da se zahvaljujući postojećim ranjivostima u sustavu uspjelo ugroziti korisnike.

Napad se odvijao početkom mjeseca, a službeno je potvrđen 12. rujna, da bi s krajem mjeseca počele stizati i prve objave u javnosti o tome što se dogodilo. Odgovornost za napad preuzeo je Gnosticplayers, haker koji stoji iza Collection #1 i Collection #2 napada početkom ove godine. Dakle, samo jedna osoba!

Pohvalio se da je uspio izvesti napad zahvaljujući sigurnosnim propustima u igri Words With Friends, Draw Something i sad već nepostojeće OMGPOP, da bi nakon toga samo nastavio ubrzano “širiti utjecaj” uzduž Zynga svijeta. Ono bez čega su igrači potencijalno ostali jesu njihova imena, e-mail adrese, login ID, lozinke, lozinke koje mogu resetirati tokene, telefonski brojevi (ukoliko su upisani), Facebook računi (ako se putem njih korisnik spajao na igre) i Zyna korisnički računi.

Dakle, poprilično podataka, koji se mogu koristiti na razne načine i vrlo su vrijedni pa će ih Gnosticplayers prodavati na Dark Webu zajedno s desecima milijuna drugih koje je otuđio u prethodnim napadima te se na taj način obogatio.

Stoga, provjerite mobilne uređaje i pogledajte ako ste igrali neku od Zynga igara pa reagirajte promjenom lozinke ili brisanjem korisničkh računa jer u suprotnom biste mogli biti žrtva, prenosi Vijesti.hr.

Kompletni popis Zynga igara možete pronaći ovdje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img