American Express kartica do kraja 2019.

0

Iz Privredne banke Zagreb (PBZ) u utorak su izvijestili da American Express zbog promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir napušta taj model poslovanja, a korisnici American Express kartica koje je izdao PBZ Card moći će ih koristiti do 31. prosinca 2019. godine, donosi DalmacijaNews.hr.

Slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utječu na održivost licenčnog poslovnog modela izdavanja i prihvata American Express kartica, kompanija American Express donijela je poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU, zbog čega je otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licenčna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama. Ovakva poslovna odluka odnosi se na sve licenčne partnere American Expressa u EU, uključujući i PBZ Card, društvo u 100% vlasništvu Privredne banke Zagreb d.d.

Budući da je American Express na hrvatskom tržištu prisutan više od 45 godina te imajući u vidu dugogodišnju, uspješnu poslovnu suradnju s PBZ Grupom, u tijeku su aktivnosti koje bi korisnicima American Express kartica i poslovnim partnerima omogućile daljnje nesmetano korištenje svih usluga i uz njih vezanih pogodnosti, te posebno napominjemo da će korisnici American Express kartica izdanih od PBZ Carda, svoje kartice moći koristiti do 31. prosinca 2019. godine. O rezultatima navedenih aktivnosti Privredna banka Zagreb d.d. će pravovremeno izvijestiti javnost.

PBZ Grupa ostaje snažno fokusirana na kartično poslovanje te će i nadalje biti usmjerena na izvrsnost i inovativnost u pružanju kartičnih usluga.

O rezultatima navedenih aktivnosti PBZ će pravovremeno izvijestiti javnost, ističu iz te banke. Napominju i kako će PBZ Grupa ostati snažno fokusirana na kartično poslovanje te će i dalje biti usmjerena na izvrsnost i inovativnost u pružanju kartičnih usluga.