Anđelko Bosančić osuđen na uvjetnu kaznu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Anđelko Bosančić, istaknuti član dugopoljskog HDZ-a i bivši lokalni dužnosnik, osuđen je u petak na Zemaljskom sudu u Klagenfurtu na 15 mjeseci zatvora jer je tijekom komemoracije u Bleiburgu pozdravljao visoko podignutom desnicom, donosi Slobodna Dalmacija.

Kazna je uvjetna, što znači da bi Bosančić mogao vrlo brzo stići doma u Dugopolje.

– Iz zatvora će biti pušten u narednih nekoliko sati i odmah može otputovati u Hrvatsku. Nikakva druga kazna, novčana ili slično, nije mu izrečena – kazao nam je u petak nešto prije podneva Bosančićev austrijski odvjetnik Peter Krassnig.

On je na toj dužnosti prije 15-tak dana zamijenio svog kolegu po službenoj dužnosti Thomasa Romaucha, i to na traženje članova obitelji.

Kako je bio u žurbi između dvaju ročišta, Krassnig nije mogao ulaziti u detalje obrane.
S druge strane, glasnogovornica suda u Klagenfurtu, sutkinja Eva Maria Jost-Draxl pojasnila nam je da, što se tiče austrijskog pravosuđa, Bosančić neće imati nikakvih ograničenja tipa ulaska u njihovu zemlju.

– Jedino u roku tri godine ne smije ponoviti kazneno djelo za koje je uvjetno osuđen – pojasnila je.

Bosančić je prošao kao i prvi iz skupine od šestoro Hrvata koji su zbog istog ili sličnog djela završili iza rešetaka u Koruškoj.
Radilo se o 51-godišnjem Vukovarcu, koji je na sud izveden 19 lipnja, a nakon što je izrazio kajanje i pravdao se alkoholiziranim stanjem, procijenjeno je da je u pritvoru proveo dovoljnih mjesec dana i da više nema potrebe za boravkom u zatvoru kod Klagenfurta.

Kao i Vukovarac, Bosančić se tijekom postupka branio kako ništa loše nije mislio i na koncu je izrazio svoje žaljenje.
Prema informacijama kojima raspolažemo, izricanje presude Anđelku Bosančiću pratili su članovi njegove obitelji i prijatelji.

Nakon što se doznalo za presudu, pozvali smo njegova sina Marija, ali je odbijao pozive. Nedostupni su u petak bili i Zlatko Ževrnja te Ljubo Marasović, s kojima je Bosančić putovao u Bleiburg.

Put je platila Općina Dugopolje, čiji načelnik Perica Bosančić također danas nije odgovarao na telefon, zaključuje Slobodna Dalmacija.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img