13 C
Split

Angažirane bespilotne letjelice za brzo otkrivanje požara

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske odlučilo je u pripremi ove sezone osigurati dodatno pojačanje u nadgledanju eventualnih požara. Nakon prošlogodišnjih katastrofalnih događanja, pogotovo na području Splita, Oružane snage RH će bespilotnim letjelicama dodatno nadzirati stanje na terenu. U svom priopćenju Ministarstvo je objavilo:

“Sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini, Oružane snage RH razmjestile su bespilotne letjelice koje će tijekom trajanja Protupožarne sezone 2018. biti angažirane na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije i na područjima u kojima bude iskazana potreba za njihovim korištenjem temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Naime, korištenje bespilotnih letjelica s ciljem brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta novost je u ovogodišnjoj Protupožarnoj sezoni u kojoj su i ove godine Oružane snage RH ustrojile Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve tri grane OS RH (Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice).”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Mijenja se zakon, znate li koliko gotovine ćete moći nositi preko granice bez prijave

Hrvatski sabor, koji u srijedu nastavlja zasjedati, ovoga će tjedna raspraviti šest zakonskih prijedloga, a nakon glasovanja u petak napravit...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img