ANKETE ZA LIKU: Milinović po pobjedu u prvom krugu ?!

0
Foto:screenshot

Agencija 2×1 komunikacije provela je istraživanje političkih preferencija uoči lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji na 500 ispitanika.

Ličko-senjski župan Darko Milinović prema svemu sudeći ostat će na toj dužnosti, a moguće je kako će do nje doći već u prvome krugu. Naime, za Milinovića bi početkom ožujka glasalo 51,98% ispitanika. Kandidata HDZ-a Ernesta Petryja biralo bi 18,30%, a Mirjanu Vrkljan-Radošević iz Domovinskog pokreta 14,14%. SDP-ov kandidat Tomislav Zrinski zasad računa 7,69% glasova.
Neodlučnih je ispitanika 7,90%, objašnjavaju 2×1 komunikacije.

Karlobag: HDZ zaostaje za Milinovićevim kandidatom

U Karlobagu vodit će se kao prije neizvjesna borba između HDZ-ova kandidata te Ivice Bačića Prkija. U ožujku 2021. Bačić drži vodstvo s 48,28% te mu malo nedostaje za pobjedu u prvome krugu. HDZ-ov kandidat Boris Smojver broji 41,38% potpore, a Robert Lilion (Domovinski pokret) prema svemu sudeći ne može ugroziti ovaj nadolazeći dvoboj.

Milinović vodi u svim gradovima županije Darko Milinović (LiPO) vodi kako u Gospiću, odakle su kandidati za župana, tako i u
ostalim gradovima Ličko-senjske županije: Otočcu, Novalji te Senju.

* Istraživanje je provedeno 1.3. – 5.3. na reprezentativnom uzorku od 500 ispitanika stratificiranom po administrativnoj podjeli županije i njezine sociodemografske strukture uz brojidbenu pogrješku uzorka +/-3% (stupanj pouzdanosti 95)

IZVOR: Maxportal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here