NIJE HAKIRANA!! Evo što se dogodilo!

0
Foto:screenshotN1

Prošle subote, Jutarnji list objavio je članak kojim je nezavisnu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba, Vesnu Škare Ožbolt, i njezin tim optužio za plagiranje programa, tvrdeći da je sadržaj preuzet od programa MOST-a iz 2017. godine.

O svemu se danas izjasnio njezin tim na čelu s Leom von Breithen Thurnom na Facebooku.

‘Iako je stožer Vesne Škare Ožbolt odmah reagirao, ističući da je Program za razvoj Grada Zagreba u PDF formatu objavljen na službenoj web stranici, još 6. veljače, te da ni u jednom dijelu nema veze ni s MOST-ovim programom iz 2017. godine, niti nekim drugim programom!

Naime, sporni sadržaj, o kojem je Jutarnji list i pisao, nalazio se u rubrici ‘rješenja’, rubrici koja je potpuno odvojena od samog Programa. Ponovno ističemo da je sam Program za razvoj Grada Zagreba autorski rad troje mladih znanstvenika i u cijelosti je autentičan. 

Protekom nekoliko dana, točnije u utorak, 9. ožujka, informatičari u timu nezavisne kandidatkinje uspjeli su doći do podataka i sastaviti popis svih koji su pristupili službenoj web stranici, nakon čega je postalo jasno da nijedan od ulazaka u web stranicu nije bio od strane neovlaštene osobe te da se nije radilo o ‘hakiranju’.

Daljnja istraga nastavila se unutar tima, te je utvrđeno da je jedna od volonterki u timu, unijela sporni tekst na službenu web stranicu, bez prethodnog traženja provjere i suglasnosti. Iskreno vjerujemo da se radilo o nespretnoj grešci bez loših namjera. Obzirom da se članovi stranke  MOST ne smatraju oštećenima, i najzad je utvrđeno da Program za razvoj Grada Zagreb tima Vesne Škare Ožbolt nije plagiran, smatramo da nije nastala nikakva konkretna šteta. Napominjemo da mlada volonterka ostaje u našem timu, jer se greške mogu dogoditi svakome tko radi’, stoji u priopćenju.

dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here