ANUŠIĆ ZBOG PUPOVCA DOBIO ‘PO PRSTIMA’ OD PLENKOVIĆA: ‘Nazvao sam ga i objasnio mu. Nije na njemu da donosi takve odluke!’

Must Read

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.Komentirao je incident u Borovu naselju koji se dogodio ove nedjelje kada je skupina mladića praćena policijom uzvikivala poruke mržnje.

“Policija nije ni moja, ni Pupovčeva, ni Milanovićeva”

“Osudili smo taj incident i poduzete su aktivnosti od strane policije. To je nedopustivo i neprimjereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što govorio o vojsci. Policija nije Plenkovićev ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva”, rekao je Plenković.

Policija i vojska se ponašaju u skladu sa zakonom”, dodao je.

“Bio sam uvjeren da je Milanović maknuo sporni spomenik u Borovu. Kasnije sam saznao da nije. Ministarstvo ima radnu skupinu koja radi na tome”, rekao je premijer.

Ponovo je ponovio tezu kako je Miroslav Škoro izmišljen da Zoran Milanović pobjedi te da je Ivan Penava u tome pomogao.

“Uvjeren sam da će birači u Vukovaru znati tko želi demokraciju i tko želi naprijed, a tko nas vuče nazad”, rekao je.

“Anušićeva izjava je neprimjerena”

Novinare je zanimao komentar na izjavu osječko-baranjskog župana Ivana Anušića koji je istaknuo kao bi bio sretniji da “nisu s SDSS-om”.

‘Nazvao sam ga i rekao da takve izjave apsolutno ne dolazi u obzir. Predsjedništvo je to koje donosi odluku. On će pobijediti na izborima za župana i ja ću mu u tome pomoći”, rekao je Plenković.

Na pitanje o splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu i spornoj izjavi o paljenju filmskog seta premijer je bio kratak.“Poslano je priopćenje medijima i ja tu nemam više što dodati. Mislim da je on sve što je trebao reći o tome rekao”, rekao je.

Potvrdio je kako je Vlada nabavila dovoljne količine cjepiva

“Mi smo rekli da je cijepljenje dobro. Svaki dobronamjeran građanin treba se informirati o dobrobiti cjepiva. Vlada je osigurala dovoljno cjepiva za sve koji se žele cijepiti. Svi koji se žele cijepiti u sljedeća tri mjeseca će to moći učiniti. Opće je poznat stav struke i EMA-e o dobrobiti cjepiva. To je najjednostavniji i najučinkovitiji način da pobijedimo pandemiju”, zaključio je Plenković

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT U OSIJEKU: Slavonija miroljubivim hodom dala podršku nerođenima

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije“....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img