Foto: Facebook

Krvavi neredi u Ateni rezultirali su ubojstvom navijača AEK-a. Nakon nereda u kojima su sudjelovali Bad Blue Boysi, njih 98 je uhićeno i od ponedjeljka i utorka se nalaze u pritvoru. Hrvatski navijači su se ranije požalili na užasne uvjete u kojima su u pritvoru i ne dobivanje adekvatne medicinske skrbi usprkos tome što je dio njih u pritvor stigao s ubodnim ranama.

Sada iz redova navijača stiže novi apel. Navijači Dinama okupljeni pod imenom Zona Dinamo na svojoj su se Facebook stranici oglasili o cijeloj situaciji i pozvali predsjednika i premijera Hrvatske da zaštite svoje građane.

“Pozivamo javno premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića, Vladu RH, Ministarstvo vanjskih poslova i sve nadležne državne institucije da učine sve kako bi zaštitili svoje državljane i njihova prava u pritvoru u Grčkoj!

Dečki su otišli na svoju odgovornost, napravili su što su napravili i za to će morati odgovarati. To je nesporno.

Međutim, imamo provjerene informacije da je tretman u pritvoru gori od onog koji imaju ratni zarobljenici. Izloženi su nehumanom tretmanu, maltretiranju policije, prijetnjama smrću, mnogima s ozljedama je pomoć uskraćena 48 sati, neki od njih zadnja 24 sata nisu dobili ni kruh ni vodu. Ponašanje grčkih javnih službenika (sudaca, tužitelja, činovnika) je ispod svake civilizacijske razine. O medijima da i ne govorimo.

Slobodno podijelite ovu objavu na što više razina kako bi informacije došle do nadležnih”, stoji u objavi Zone Dinamo.