Foto: Pixabay

eSTUDENT – jedna od najvećih studentskih udruga u Hrvatskoj – već godinama organizira natjecanja koja spajaju studente i poslodavce i iz čega su nastale neke sjajne poslovne ideje.

Na 12. App Startu – natjecanju u izradi mobilnih i web aplikacija – pobjedili su studenti Zvonimir Špoljarić i Dolores Šebalj.

Ako ste ljubitelj putovanja, mobilna aplikacija “stickit”- ideja je na koju treba obratiti pozornost.

– Vi ste u nekom novom gradu, želite istražit okolinu i temeljem povijesnih objava drugih korisnika, to je ta kolaboracija, vi dobijete dodatne info o prostoru i istražujete sadržaje, lokalitete, što god vas zanima, govori Zvonimir.

– Mi vjerujemo u našu aplikaciju zbog toga što nudi nešto malo drugačije, nudi iskustvo društvenu mrežu ali na drugačiji način, vežemo s geolokacijskim obilježjima, dodaje Dolores.

Prvo mjesto na već tradicionalnom studentskom 12. App start natjecanju koje pohode brojni poslodavci donijelo im je i konkretan poticaj za razvoj aplikacije.

– Nagrada je bila 20 000 kn, što je dobar vjetar u leđa za neko pokretanje start upa ili plasiranje u javnost, kazao je Zvonimir.

Ne bi bili prvi studenti koji su buduće investitore ili poslodavce pronašli na nekom od projekata koje organizira studentska udruga eSTUDENT, i zato su takva natjecanja važna.

Nakon ljetnog odmora pobjednička ekipa Apostola uložit će i novac i vrijeme za razvoj aplikacije “Stickit”. Kako bi što više korisnika uvjerili da se baš bez nje više ne isplati putovati, piše HRT.