Promet izmijenio kretanje autobusnih linija zbog nove regulacije prometa u trajektnoj luci

0
7
Foto: Promet Split

Jučer je na području trajektne luke Split započela primjena nove regulacije u prometu. Cilj izmjena koje se koriste je rasterećenje prometa i smanjenje gužvi. Nakon prvog dana stihijski rezultati su tu.

Zbog tih promjena i splitski gradski i prigradski prijevozni Promet d.o.o. izmijenio je kretanja svojih autobusa koji prometuju na linijama koje prolaze kroz Gradsku luku u Splitu.

Stoga će autobusne linije br: 9, 10 i 15 koje trenutno imaju okretište u trajektnoj luci, izmijeniti trasu na način da će iz trajektne luke nastaviti vožnju Katalinićevim prilazom, Jadranskom i Bijankinijevom ulicom, te će kod zgrade policije skrenuti lijevo preko Pojišanske i Zvonimirove ulice do tržnice i nastaviti prometovanje uobičajenom trasom.

Sve ostale autobusne linije (2, 3, 5, 5a, 8, 11, 17, 18, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 60 i 68) koje na povratku iz grada prometuju preko tržnice, prometovati će kroz trajektnu luku, preko Katalinića prilaza, Jadranske i Bijankinijeve ulice te će kod zgrade policije skrenuti desno u Pojišansku i nastavljati dalje svojim trasama.

Sve navedene autobusne linije, koristit će novo privremeno autobusno stajalište u trajektnoj luci nasuprot autobusnog kolodvora te u Bijankinijevoj ulici.