Aplikacije uz koje ćete sigurnije preživjeti ljetno sunce

0

Uz pametne telefone smo prikovani i na plaži, a evo i neke koristi od toga. Uz sljedeće aplikacije ćete sigurno preživjeti sve predstojeće ljetne avanture:

Wolfram Sun Exposure Reference (iOS)

Aplikacija će se pobrinuti da ne izgorite dok ste vani. Tip kože, lokacija i broj zaštitnog faktora vaše kreme za sunčanje bit će dovoljne za upisati da aplikacija izračuna koliko dugo možete biti izloženi sunčevim zrakama. Dakako, tu je i niz raznih podataka kao što su savjeti za zaštitu, prognoza ili trenutni položaj Sunca.

My UV Patch

Aplikacija je to kompanije La Roche Posay uz koju ide i pametna rastezljiva naljepnica za kožu putem koje možete pratiti svoju izloženost UV zrakama. Prozirni flaster za kožu s fotoosjetljivim bojilima koji će se prilagoditi tenu te promijeniti boju kod izloženosti UV zrakama. Može se nositi i nekoliko dana, a u aplikaciji ćete napraviti svoj profil. Pratit će se trenutno UV zračenje, upozoravati na sljedeće mjerenje te će se predlagati adekvatna zaštitu.(iOSAndroid)

SunZapp

Uz potporu američkog Nacionalnog instituta za rak, ova aplikacija upotrebljava trenutne podatke o UV zračenju na nekoj lokaciji. Ima odbrojavanje i upozoravanje kad je dosta sunčanja te kad treba ponoviti nanošenje kreme. Pro verzija ove aplikacije vam dopušta i dodavanje profile za više ljudi. (AndroidiOS)

SunSense (Raymio)

Praktični alati će vam govoriti koliko dugo možete boraviti na suncu te koji zaštitni faktor trebate nanijeti. Uz aplikaciju je dolazila i pametna vodootporna narukvica s UV senzorima i LED indikatorom koji signaliziraju kad treba prekinuti sunčanje, ali je nažalost dostupna samo korisnicima koji su je podržali putem Indiegogo platforme. (iOSAndroid)

Waterlogged

Svi znamo koliko je voda važna na vrućinama. Waterlogged omogućuje praćenje tekućine koju ste unijeli. Olakšava korištenje, jer možete pratiti unos preko bočica i čaša u aplikaciji. (iOSAndroid)

Rooti CliMate

Ovdje se, pak, nude trenutni podaci oko vas i to u stvarnom vremenu pa se mjeri temperatura, vlaga te UV zračenje koje vam se prikazuje na zaslonu aplikacije. Preko senzora možete saznati koliko se dugo možete sunčati.