Australske vlasti odbile vizu Novaku Đokoviću, mora napustiti Australiju!

0
Snimka zaslona

– Odvjetnici srpskog tenisača pripremaju žalbu na odluku, koja je uslijedila jer Đoković nije pružio dovoljno dokaza koji bi opravdali medicinsko izuzeće od cijepljenja

Novak Đoković bit će deportiran iz Australije jer se nije cijepio, a tamošnje vlasti nisu mu priznale medicinsko izuzeće, piše The Age! Tako nešto se očekivalo i najavljivalo kroz gotovo osam sati, koliko je trajala muka najboljeg tenisača svijeta. Pritvoren je po slijetanju, odveden na ispitivanje i izoliran od cijelog svijeta. – Odvjetnici srpskog tenisača pripremaju žalbu na odluku, koja je uslijedila jer Đoković nije pružio dovoljno dokaza koji bi opravdali medicinsko izuzeće od cijepljenja – navodi The Age.

Rezime je to cijele priče, zasad. Tek sa sutrašnjim danom znat će se slijedi li deportacija ili nekakav čudesan zakonret. Nakon tretmana kakav malo tko zaslužuje, bez obzira je li počinio nešto zastrašujuće ili ne. A, složit će se ipak većina, Đokovićev potez nije zastrašujuć.

Najavio je dan ranije da ima medicinsko izuzeće i sjeo u zrakoplov kako bi nastupio na Australian Openu, turniru koji je osvajao posljednje tri godine i ukupno devet puta u karijeri. Iako je imao podršku organizatora, a prema prikazanoj dokumentaciji, i nadležnih institucija koja dodjeluju medicinsko izuzeće, australske vlasti “spustile su rampu”.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here