HAJDUK OTKAZAO PRIPREME U PORTUGALU

0

Uprava i sportski segment Kluba donijeli su danas odluku o otkazivanju planiranih priprema u Portugalu gdje su prva momčad i stožer trebali boraviti od 8. do 23. siječnja. Samu odluku prokomentirao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

– Imamo situaciju unutar momčadi gdje je utvrđeno da je ukupno 10 igrača i članova stožera pozitivno na Covid 19. S druge strane, Ajax je također potvrdio da napušta trening kamp u Portugalu, dok su Servette otkazale put čime su automatski otpale i planirane prijateljske utakmice. Iz tih razloga, ali prvenstveno zbog zaštite samih igrača i članova stručnog stožera,

Klub je donio odluku da se neće otputovati na drugi dio priprema u Portugal, već će se nastaviti trenirati u Splitu. Liječnička služba od samog početka provodi pojačani nadzor, no, nažalost, situacija u Hrvatskoj i svijetu je takva da su u posljednjim danima zabilježeni rekordni slučajevi, a to nije zaobišlo ni nas ni druge klubove tako da su brojne momčadi prisiljene otkazati svoje pripremne baze.

Želim napomenuti kako smo na samom početku planiranja predvidjeli i itekako bili svjesni opcije otkazivanja priprema te su naši troškovi pokriveni osiguranjem.

Sportski direktor se dotakao i nastavka priprema te prijateljskih utakmica uoči nastavka sezone.- U idućim danima obavijestit ćemo javnost o planiranim aktivnostima te prijateljskim susretima, a do tada treniramo u Splitu, na svom terenu.

Svim zaraženima želim što brži oporavak i povratak aktivnostima, a liječnička služba Kluba će nastaviti provoditi pojačani nadzor kao i do sada kako bi se zaštitili i ostali igrači, stožer te ostali djelatnici, priopćili su iz HNK Hajduk

Ivica R/Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here