Autor knjige ‘Crni labud’ Bakića nazvao ‘idiotom’ i ‘imbecilom’, pa ga blokirao

0
Foto: Snimka zaslona

Nassim Nicholas Taleb, poznati libanonsko-američki publicist, blokirao je poduzetnika i analitičara Nenada Bakića na Twitteru i nazvao ga “idiotom” i “imbecilom”.

Nassim Nicholas Taleb statističar je i matematički analizičar koji se bavi problemima vjerojatnosti. The Sunday Times njegovu je knjigu Crni labud iz 2007. proglasio jednom od 12 najutjecajnijih knjiga od Drugog svjetskog rata zbog čega je stekao svjetsku slavu.

Taleb, kao česti kritičar društvenih zbivanja, na Twitteru se osvrnuo na korona virus prilikom čega je napisao: “Mnogo vas psihopata navodi da vjerujete da veći rizik zaraze Covidom imaju osobe koje ne vježbaju i koje su pretile. Dva glavna rizika od zaraze Covidom su spol (muški) i godine, a kako se godine povećavaju, indeks tjelesne mase postaje sve manje i manje faktor kod rizika”.

Vrlo brzo odgovorio mu je i Nenad Bakić koji mu je zalijepio link studije američkog CDC-a u kojoj se piše o čimbenicima rizika oboljenja od Covida povezujući ih s raznim zdravstvenim stanjima, među ostalim, i s dijabetesom i pretilosti.

“Krivo. Starost je trivijalna, a inače to su (faktori rizika) pretilost, strah i anksioznost”, napisao je Bakić Talebu uz link studije.

Dok je Taleb njemu odgovorio: “Blokiram idiote. Oprosti.”

Nakon što se Bakić upleo u raspravu s još jednim korisnikom Twittera koji je napisao kako ne razumije studiju koju je Bakić zalijepio Talebu, ovaj se ponovno oglasio kratko dodavši: “Zato sam i blokirao imbecila”.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here