23/06/21

Banožić odgovorio: Dabro je za mene čovjek koji ima političku razinu šefa mjesne zajednice

Must Read

Ministar obrane i čelnik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Mario Banožić komentirao je izjave bivšeg člana HDZ-a Josipa Dabre o ministarskoj šumi, kao i situaciju u toj podružnici HDZ-a.

“Imali smo u srijedu navečer sastanak u središnjici. Upoznao sam središnjicu i potpredsjednika stranke kako funkcionira stranka u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U slaganju smo kandidata za gradonačelnike, načelnike i dožupana. Velika smo stranka i definitivno da se očekuje vrijeme za razgovor sa svim akterima koji su ključni za izbore. Siguran sam da će Damir Dekanić kao kandidat HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji pobijediti, a da će ekipa koja je napustila HDZ radi ostvarivanja osobnih interesa doživjeti svoj potop”, smatra Banožić.

Kaže kako bi odlaske članova HDZ-a doživio vrlo ozbiljno kad ne bi poznavao te ljude.

“Njihov kapital je vrlo mali i siguran sam da neće nanijeti nikakvu štetu. Dojučerašnje kolege koji su prolazili kroz jedan stranački sustav koji je imao u sebi delegatski sustav glasanja. U tom delegatskom sustavu glasanja vi ste mogli imati određenu ekipu koja je za vas lobirala. Nakon što smo imali unutarstranačke izbore na načelu jedan član jedan glas taj sustav je bitno promijenjen i vidite da se sada i promjene događaju”, kazao je Banožić.

Komentirao je i Josipa Dabru i njegove izjave o ministarskoj šumi.

“Dabro je bivši član HDZ-a koji je izašao iz HDZ-a i on bi se trebao baviti sobom i svojom kampanjom. Ne znam zašto ima potrebe komentirati HDZ kad je otišao. Što se tiče ministarske šume, ja sam vam lovočuvar i lovac već niz godina i lovočuvar sam u dva društva. Niti jedno nije od Tomislava Čuljka. Boravim u lovu čest. Gotovo svaki mjesec ili nekoliko puta u mjesecu odlazim u šumu. Ne znam jesam li bio kod gospodina Čuljka u nekakvom društvu gdje se nalaze i ljudi iz svijeta politike i medicine, itd.

To što Josip Dabro sada pokušava ispred sebe uzimati Tomislava Čuljka, čovjeka koji se u ove četiri godine nije kandidirao niti na jednu stranačku dužnost pokušava sebi dati na značaju da je nekakav relevantan igrač za ove izbore. Dabro je za mene čovjek koji ima političku razinu otprilike razine mjesne zajednice. On ne nudi niti jedan program, ne nudi niti jedan projekt na kojem će raditi. U konačnici ja sam već rekao nekoliko puta – povucimo crtu što je napravio u ove četiri godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ako izvučete samo zapisnike sa županijske skupštine, imate što vidjeti”, rekao je Banožić, prenosi N1.

 

dp/foto:screenshot 

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img