Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisustvovali su predstavljanju projekta besplatnih obrazovnih programa za mlade pod nazivom „Coca-Colina podrška mladima“. Projekt je namijenjen mladim nezaposlenim osobama koje žele povećati svoju konkurentnost na tržištu rada. Obrazovni program usmjeren je na poslovna i životna znanja i vještine koje su tražene na tržištu rada, a većinom su u nedovoljnoj mjeri zastupljena u postojećim formalnim obrazovnim programima.

Program je zamišljen kao višegodišnji, a ove godine je povećan broj gradova u kojima će se održati radionice te se širi obuvat osoba na 1000 mladih. Cilj je projekta povećati zapošljivost mladih i pridonijeti rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema, visoke nezaposlenosti mladih.

Potporu projektu dali su Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska udruga poslodavaca te gradovi Bjelovar, Dubrovnik, Pula, Rijeka, Varaždin, Zadar i Zagreb.

Riječ je o besplatnome obrazovnom programu usmjerenom na poslovna i životna znanja te vještine koje se traže na tržištu rada, a većinom su u nedovoljnoj mjeri zastupljene u postojećim formalnim obrazovnim programima. Usto će program razvijati samopouzdanje te poticati stvaranje dugotrajnih mreža među polaznicima. Na radionicama će polaznici usvajati poslovne vještine poput osnova financijske pismenosti, upravljanja projektima, poslovnoga planiranja te pregovaračkih i prodajnih vještina, životne vještine poput razumijevanja i razvoja sebe, komunikacije i davanja povratnih informacija te interakcija i umrežavanje. Polaznici će dobiti pristup mrežnoj platformi putem koje će moći preuzeti dodatne materijale i literaturu. Nakon završetka programa polaznici će dobiti potvrdu o završenoj obuci.

Prijave za program su otvorne i trajat će do popunjenja ograničenoga broja mjesta po gradovima održavanja, a svi zainteresirani na program mogu se prijaviti popunjavanjem obrasca koji je dostupan na mrežnoj stranici https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/.

Na poveznici možete pronaći raspored održavanja radionica u svih dvanaest gradova. Prva radionica održat će se u Zagrebu 21. ožujka, a posljednja u istome gradu 7. prosinca. Program će se ove godine provoditi u Zagrebu, Splitu, Zadru, Kninu, Dubrovniku, Rijeci, Puli, Varaždinu, Osijeku, Vukovaru, Bjelovaru i Slavonskome Brodu.