Dana 24. i 25. veljače 2018. u Splitu održati će se 18. splitski polumaraton, međunarodno atletsko natjecanje.

Obavještavamo građane da će se u subotu, 24. veljače od 15:00 do 16:00 sati  održati dječja utrka, od Rive do Banovine, odnosno Obalom Ante Trumbića i Branimirovom ulicom, koje će u vremenu održavanja utrke biti zatvorene za promet, do rotora kraj zgrade Banovine.

nedjelju, 25. veljače s početkom u  9:00 sati započeti će utrka na 21.000 metara, i to od Rive (kod Splitske banke), te će se nastaviti trasom: Marmontova – Kralja Tomislava – Zagrebačka – Livanjska – Domovinskog rata – Zagorski put – Sarajevska – Domovinskog rata – Put Stinica – Put Supavla – vojarna Sv. Nikola – Zrinsko-frankopanska – VIII.mediteranskih igara – Zrinsko-frankopanska – Sedam Kaštela – Matoševa – Šetalište Marina Tartaglie – Šetalište Ivana Meštrovića – Obala kneza Branimira – Trumbićeva obala, s ciljem na Obali hrvatskog narodnog preporoda (Rivi). Održavanje ove utrke planirano je do 13:00 sati.

Također u nedjelju, 25. veljače s početkom u 9:10 sati, održati će se i utrka na 5000 metara, koja će započeti na Rivi i nastaviti se trasom: Trumbićeva obala, Obala kneza Branimira – kružni tok kod Banovine, Obala kneza Branimira – Trumbićeva obala, s ciljem na Rivi. Održavanje utrke planirano je do 11:00 sati.

Za vrijeme natjecanja biti će privremeno zaustavljen promet vozila na trasama kretanja sudionika utrke. Zatvorene dionice biti će puštene u promet po prolasku svih natjecatelja.

Molimo građane da poštuju privremena ograničenja u prometu, upute i zapovjedi policijskih službenika, kako bi održavanje maratona proteklo u redu, bez opasnosti za sudionike maratona, te ostale građane i sudionike u cestovnom prometu.