Novi problemi na vidiku za šefa HEP-a Franu Barbarića: Dnevnik Nove TV je dobio potvrdu da Uskok provodi radnje u HEP-u, i to prema prijavi jednog od radnika u HEP-u. Cijela priča vezana je za Barbarićevu ilegalno sagrađenu vilu na Hvaru, koja usprkos rješenju Državnog inspektorata, još uvijek nije uklonjena.

“Prema onome što zasad znamo, čini se da je istražitelje najviše zanimalo kako se mogao izgraditi priključak za struju za bespravno sagrađenu vilu. Prema saznanjima Dnevnika Nove TV, u prostorije Elektrodalmacije danas su u Splitu i ovih dana istražitelji tražili dokumente, odluke, tko su odgovorni za donošenje odluka o izvođenju radova za strujni priključak za kuću za koju već postoji rješenje Državnog inspektorata da bi ona zapravo morala biti srušena”, rekao je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

“A Državni inspektorat već je poslao jednu novčanu kaznu zbog odbijanja izvršenja ovog rješenja Državnog inspektorata, no s kućom se još ništa nije dogodilo pa je za očekivati da ukoliko Barbarić i dalje odluči ignorirati ovo rješenje inspektorata, država u konačnici preuzme na sebe rušenje te bespravno sagrađene građevine, a Barbariću onda samo ispostavi račun”, dodaje.

“U HEP-u su danas poručili da je ovaj izvid, ovo što je na snazi, da je do toga došlo slijedom prijave jednog od zaposlenih u HEP-u, međutim da je prijava otišla nakon što je taj radnik HEP-a prestao biti rukovoditelj u Elektrodalmaciji Split”, rekao je Krešić.

“Podsjetimo, Barbarić je najprije tvrdio kako nema nikakvog razloga da uopće dokazuje ikakve papire, da on samo proširuje postojeći objekt, da mu ne trebaju nikakve građevinske dozvole. Državni ga je inspektorat relativno brzo demantirao i donio rješenje o kojemu smo već  govorili. Također, treba podsjetiti da bi istražitelje možda mogla zanimati veza između izvođača radova na kući i HEP-a jer je od HEP-a dobio posao i bio jedini ponuđač”, zaključuje Krešić.

FOTO: screenshot YouTube