Foto: Screenshot

Istraleaks je u posjedu kaznene prijave koju su nezadovoljni članovi IDS-a podnijeli protiv gradonačelnika Pule Borisa Miletića i njegovog ruskog partnera Nikolaja Viktorova. Miletić je prije sedam godina Viktorovu dodijelio titulu počasnog građanina u nastojanjima da mu pomogne ostvariti hrvatsko državljanstvo, javlja Ipress.hr.

Također, Grad Pula je potom ruskom investitoru u više navrata činio razne pogodnosti iz koji je vidljivo da su Miletić i Rus vrlo bliski što podnositelje kaznene prijave navodi na zaključak da je pulski gradonačelnik u tim poslovima na račun grada ostvario osobnu korist, piše IstraLeaks.

Nezadovoljni članovi stranke u velikom su strahu da će katastrofalna Miletićeva vladavina dovesti do potpunog nestanka IDS-a pa su Istraleaksu dostavili i video snimku iz koje je vidljivo da je Miletić aktivno sudjelovao u procesu odobravanja koncesije za marinu na Ribarskoj kolibi.

Iz snimki čija je autentičnost prije objave dodatno provjerena, vidljivo je da Miletić kao gradonačelnik politički utječe na tijek natječaja koji uopće nije u njegovoj ingerenciji. U snimljenom materijalu Miletić bjesni jer nije znao tko se sve javio na natječaj tvrdeći da je pred Rusom ispao teška budala.

Vidljivo je i da na svaki način pokušava iz natječaja izbaciti pulski Tehnomont te zatjeva da ga se ”smjesta izvijesti tko god podigne natječajnu dokumentaciju”, iako je koncesija u domeni Lučke uprave koja je pod kontrolom županije.

Foto: Screenshot