SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić u utorak se govoreći o protukandidatu Borisu Miletiću (IDS) pozvao na objavu na Facebook profilu Istraleaks, gdje se Miletića optužuje za pogodovanje ruskom investitoru Nikolayu Victorovu, te je ocijenio kako je riječ o optužbama za korupciju – piše Direktno

“Klupko oko Borisa Miletića se očito počelo odmotavati nakon što su građani vidjeli da su promjene u Istri moguće i ostvarive i da je IDS izgubio neke svoje dugogodišnje utvrde, poput gradova Vodnjana i Buzeta. Optužbe za korupciju koje su iznesene protiv predsjednika IDS-a govore o tome kako je Miletić prije sedam godina Nikolayu Victorovu dodijelio titulu počasnoga građanina Pule u nastojanjima da mu pomogne ostvariti hrvatsko državljanstvo”, rekao je Ferić.

Victorov je dobio povelju počasnoga građanina kako bi što prije mogao dobiti hrvatsko državljanstvo, rekao je Ferić, ističući da mu je ta titula bila potrebna zbog neispunjenih uvjeta budući da nije imao prijavljen neprekidni boravak u trajanju od osam godina.

Ferić je istaknuo i da snimke, čija se autentičnost provjerava, navode da Miletić kao gradonačelnik politički utječe na tijek natječaja koji uopće nije u njegovoj ingerenciji.  Na natječaj za koncesiju za obavljanje gospodarske djelatnosti 2014., koja uključuje  obavljanje lučkih djelatnosti i koja zahtijeva korištenje starih i gradnju novih građevina i drugih objekata na lučkom području „Ribarska koliba“, ponudu su predali Pomorsko učilište “Euronautik”  te “Zelena šuma” u vlasništvu Nikolaya Victorova. Gradonačelnik Miletić koristio se svojim utjecajem na ravnatelja Lučke uprave Pula Donalda de Gravisija kako bi Victorov prošao na natječaju, ustvrdio je Ferić. 

Dodao je da je Grad Pula nakon toga Victorovu nekoliko puta činio razne pogodnosti iz kojih je vidljivo da su Miletić i Rus vrlo bliski, što podnositelje kaznene prijave navodi na zaključak da je pulski gradonačelnik u tim poslovima na račun Grada ostvario osobnu korist.

Ferić podupire zviždače iz IDS-a i pulske gradske uprave koji su smogli snage i otkrili svoja saznanja o možebitnim kriminalnim aktivnostima Borisa Miletića.

“Objava na Facebook profilu Istraleaksa, koju su već prenijeli neki mediji, sadržava kronologiju inkriminirane radnje – događaja koja se Miletiću stavlja na teret“, rekao je Ferić. Ponovio je da Istra treba biti “fer Istra jednakih šansi za sve, a ne bankomat u zagrljaju korupcijske hobotnice nekih IDS-ovaca“. 

Podsjetio da se imunitet od kaznenog progona skidao saborskim članovima IDS-a, županima Ivanu Jakovčiću i Valteru Flegi.  “Istra, nažalost, i po tome prednjači u Hrvatskoj.  Za političku higijenu u Istri je dobro da se stvari što prije raščiste i da građani dobro promisle kome će ubuduće dati svoj glas jer sad IDS šalje i trećeg kandidata za župana prepunog afera i štetnih odluka Borisa Miletića”, rekao je Ferić. 

IDS-ov kandidat za istarskog župana Boris Miletić, u srijedu je odbacio tvrdnje SDP-ovog kandidata za župana Danijela Ferića, koji ga je optužio za pogodovanje ruskom investitoru, poručivši kako je riječ o lažnim vijestima i da ‘u Istri lažne vijesti neće proći’.

“Mogu reći samo dvije riječi – fake news ili lažan sadržaj”‘, rekao je Miletić, referirajući se na današnju izvanrednu konferenciju za medije SDP-ovog kandidata Ferića – objavio je portal Direktno

dp/ FOTO: Screenshot