Bitcoin se strmoglavio za trećinu vrijednosti.

0
Foto: Ilustarcija

U TIJEKU je nova “korekcija” na tržištu kriptovaluta.

Bitcoin je u subotu izgubio petinu svoje vrijednosti, a rasprodano je gotovo milijardu dolara vrijednosti svih kriptovaluta.

Čini se da je sve potaknuto makroekonomskom neizvjesnošću uslijed nesigurnosti oko omikron varijante covida-19, a kada je odjednom prodaja počela, nastala je lavina rasprodaje u želji investitora da profitiraju na dosadašnjem povijesnom rastu vrijednosti kriptovaluta.

Pad za trećinu

U jednom trenutku je vrijednost pala na 46.583 dolara/BTC. U odnosu na povijesnu visoku vrijednost od 10.11. ove godine, kada se bitcoinom u jednom trenutku trgovalo po cijeni većoj od 69.000 dolara/BTC, vrijednost je pala za trećinu.

Na temelju platforme podataka o kriptovalutama Coingecko, tržišna kapitalizacija 11.392 vrste kriptovaluta koje prati pala je za gotovo 15%, na 2.34 bilijuna dolara.

Ta je vrijednost nakratko prešla 3 bilijuna dolara prošlog mjeseca, kada je bitcoin dosegao rekordnih 69.000 dolara/BTC.

Tržišna kapitalizacija kriptovaluta označava ukupnu vrijednost svih vrsta kriptovaluta izraženu u dolarima, tj. ukupnu količinu svih kriptovaluta pomnoženu s cijenom u dolarima po svakoj kriptovaluti.

Danas se bitcoin stabilizirao na 48.000-49.000 dolara/BTC, piše Index

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here