Bivši afganistanski ministar Syed Ahmad Shah Sadat radi kao dostavljač pizze u Njemačkoj, slike postaju viralne

0
Foto: Twitter/@AJArabic

Slike Sadata, studenta Sveučilišta Oxford, kruže internetom dok na svom biciklu dostavlja pizzu u Njemačkoj.

Bivši afganistanski ministar Syed Ahmad Shah Sadat radi kao dostavljač pizze u njemačkom Leipzigu. Slike Sadata, studenta Sveučilišta Oxford, kruže internetom dok na svom biciklu dostavlja pizzu. Bio je ministar komunikacija i tehnologije u Afganistanu.

Slike je objavila Al-Jazeera Arabia na Twitteru u utorak (24. kolovoza).

Sadat je bio dio kabineta sada već bivšeg predsjednika Afganistana Ashrafa Ghanija 2018., ali je dao ostavku na svoju dužnost 2020. zbog razlika u nekim stavovima. Napustio je Afganistan, a kasnije se u prosincu prošle godine preselio u Njemačku.

Prema Sky Newsu, Sadat je potvrdio da su to njegove slike. Rekao je da se zaposlio kao stručnjak za dostavu hrane za njemačku tvrtku Livrando nakon što mu je nestalo novca. Za kanal je rekao kako će njegova priča poslužiti kao “katalizator” za promjenu načina života visokopozicioniranih ljudi u Aziji i arapskom svijetu.

Bivši afganistanski ministar magistrirao je komunikacije i elektroničko inženjerstvo na Sveučilištu Oxford. Radio je više od 20 godina na području komunikacija s više od 20 tvrtki, u 13 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju, za Aramco i Saudi Telecom Company. Također je bio izvršni direktor Ariana Telecoma u Londonu od 2016. do 2017. Radio je kao tehnički savjetnik u afganistanskom ministarstvu komunikacija i informacijske tehnologije od 2005. do 2013. godine.

Govoreći o nedavnom razvoju događaja u Afganistanu, Sadat je za Sky News rekao da nikada nije očekivao da će civilna vlada pasti tako brzo. Talibani su 15. kolovoza preuzeli glavni grad Kabul, nakon čega je predsjednik Ashraf Ghani pobjegao iz zemlje. Mnoge zemlje evakuiraju svoje državljane, kao i afganistanske civile koji očajnički žele napustiti zemlju otkad su talibani oteli vlast u ratom razorenoj naciji.