Sunday, September 19, 2021
HomeVijestiSvijetVjenčanje po šerijatu. Udaje se kći Bakira Izetbegovića, šerijatski svjedok trebao bi...

Vjenčanje po šerijatu. Udaje se kći Bakira Izetbegovića, šerijatski svjedok trebao bi biti Erdogan

Svadba Jasmine Izetbegović, kćeri predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i ravnateljice Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Sebije Izetbegović, s njezinim izabranikom Ćamilom Humačkićem, biznismenom rodom iz Stoca, koji već dugo živi u Njemačkoj, bit će održana sutra, 27. kolovoza.Riječ je o svadbi o kojoj se u sarajevskoj javnosti u posljednje vrijeme dosta govori.

Kako javlja portal Radio Sarajevo, najprije će u popodnevnim satima biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Neslužbeno, vjenčanje će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, trebao pojaviti turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Turski predsjednik, kako se očekuje, trebao bi u četvrtak navečer stići u Sarajevo. Pored državničkih obaveza, kako je ranije rekao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Erdogan prije svega dolazi zbog svadbe u obitelji Izetbegović.

Građansko vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića i proslava bit će obavljeni u obližnjem Hotelu Europa u Sarajevu, a počet će od popodnevnih sati i, kako se očekuje, trajati do kasno u noć s petka na subotu.

Osim Erdogana, na svadbi se očekuje više stotina osoba iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i uopće javnog života, potvrđeno je, također, za portal Radiosarajevo.ba.

Kako su već prenijeli pojedini mediji, u Hotelu Europa već traju opsežne pripreme za ovaj događaj.

Foto: screenshot YouTube

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments