Bivšoj curi poslao čak 21,807 poruka

0

Kada je prekinula s njim neimenovani mladić je odlučio da mu bivša barem kaže hvala.

U francuskoj je 33-godišnjak osuđen na 10  mjeseci zatvora nakon što je bivšoj curi poslao čak 21,807 poruka i poziva. Od toga je dobio 6 mjeseci uvjetno i još tisuću eura kazne. Na sudu je priznao da je iz sadašnje perspektive „to bilo malo glupo“.

Naime, poruke i pozive je upućivao jer je htio da mu bivša djevojka nakon prekida plati za sve radove koje je učinio tokom vremena u njihovom zajedničkom stanu. Odlučio je ako ona nema taj iznos, bit će zadovoljan i sa jednom jedinom riječju „Hvala“ za sav njegov trud:

Tada sam, logički razmišljajući, odlučio dok mi ne vrati novac…ili barem kaže hvala, neću prestati sa porukama i pozivima.

Mladiću je uz zatvor određena i mjera odlazaka psihijatru, kao i zabrana kontaktiranja sa žrtvom. Već ranije je bio hospitaliziran zbog depresije s kojom se ponovno suočio kada je došlo do prekida njihove veze. To je potaklo ovakvo njegovo ponašanje i zahtjeve.

Odvjetnica djevojke rekla je kako se  žrtva bezuspješno pokušavala riješiti tih poziva i poruka:

Ona je blokirala sve nepoznate i njegov broj, no on je tada nastavio slati poruke i pozive njenim roditeljima i školi u kojoj je radila.

Tek kada se konačno zahvalila mladiću, na sastanku pod budnom paskom treće osobe, poruke i pozivi su prestali. Mladić je nije kontaktirao od tada.

Sucu je priznao:

Stalno si ponavljam, sa ovim odmakom i pogledom na situaciju, to ti je bilo glupo.

Inače mladić je imao namjeru upisati pravni fakultet, a nekada je imao i „strast za pisanjem“.