Blagajnicu terete da je 49 klijenata banke oštetila za 8,6 milijuna kuna

Must Read

Tereti je se da je od 2005. do 2019. provodila neovlaštene transakcije u računalnom sustavu, sastavljala neistinitu poslovnu dokumentaciju i prisvajala novčana sredstva s računa.

Žena (48) optužena je za više koruptivnih djela. Konkretnije za 49 zloporaba u gospodarskom poslovanju, 20 krivotvorenja isprave te 48 računalnih krivotvorenja, a optužnicu je protiv nje podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Tereti je se da je od 2005. do 2019. kao blagajnica banke u jednom gradu na području Primorsko-goranske županije protivno propisima i aktima o poslovanju banke provodila neovlaštene transakcije u računalnom sustavu, sastavljala neistinitu poslovnu dokumentaciju i prisvajala novčana sredstva s računa ukupno 49-ero klijenata.

Tako si je ukupno pribavila 8,6 milijuna kuna, za koliko je oštetila banku koja je za taj iznos obeštetila klijente. Tužiteljstvo traži u optužnici i da joj se produlje mjere opreza koje su joj izrečene zbog opasnosti od bijega.

dp/Foto:islustracija

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT U OSIJEKU: Slavonija miroljubivim hodom dala podršku nerođenima

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije“....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img