Borković poručio Milanoviću i Plenkoviću: Prestanite više s takvim ponašanjem!

  0
  Foto: N1

  Zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković bio je gost Dnevnika N1 televizije.

  Što se tiče priprema za obilježavnje obljetnice pada Vukovara, Borković kaže da postoji još niz aktivnosti koje moraju obaviti.

  “17. ću se pojaviti pred bolnicom oko paljenja svijeća i naravno 18. u koloni. Cilj nam je i da u toj Koloni radimo reda, da se ne dozvole upadi kao što to često imamo. Nego da se pokaže pijetet zbog kojeg smo mi tamo i da se iskaže poštovanje svim žrtvama Domovinskog rata”, rekao je Borković.

  Smatra da ne bi trebalo biti velikih problema što se tiče poštivanja epidemioloških mjera zbog koronavirusa.

  “Prošle godine smo imali iskustvo. Ako budemo disciplinirani i poštivali mjere, mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Obaveza državnog vrha je da se pokloni onima koji su stvorili državu. Ostali građani trebaju postupati po savjesti, ali trebaju imati na umu da građani Vukovara očekuju da im se ne donese virus”, govori.

  Borković je kazao da je problem što je trenutno koronavirus prisutan pa se kolona ne vidi u punom obimu kao što bi to trebalo biti.

  Je li se sve isplatilo 30 godina kasnije?

  “Naravno da se isplatilo. Da nije, ne bi toliko jurišali na Hrvatsku i toliko je željeli. Najbolja je prigoda da pozovem one koji su je napustili da se vraćaju. Hrvatska ima šansu i vrijedi se boriti za nju”, kazao je.

  “Uvijek nam drugi nameću krimen krivice. Stalno se pokušava nas prikazati kao jednu stihijsku čudnu skupinu. Vukovar je pokazao kako se organizacijom može stvoriti jedan uspjeh. Dragovoljci su kroz sustav organizacije koji smo tamo postavili stvorili ono što smo imali”, dodao je.

  Rekao je da su sigurno bili bolje organizirani u sustavu obrane nego što je to Hrvatska danas.

  Previranja na relaciji Milanović-Plenković

  Predsjednik i premijer komemoraciju u Lušcu iskoristili su za svoje obračune, smatra.

  “Nakon što su se razišli s tog mjesta, meni je žao što su iskoristili taj tužni dan za svoje osobne obračune. Mogu im poručiti da prestanu više s takvim ponašanjem.

  Nek’ sjednu za stol i riješe svoje probleme jer to svi mi od njih iščekujemo. Uostalom, dok smo mi stvarali Hrvatsku oni su se vani školovali.

  Prema tome, nek iskažu tu kulturu koja je svojstvena hrvatskom narodu i neka dokažu da su u stanju voditi državu naprijed. Ja im želim uspjeh. Bio bih vrlo sretan da premijer i Vlada budu najuspješniji do sada, kao i predsjednik”, kazao je Borković.

  Anita M.