Foto: Dugopolje org

Na svojem  facebook profilu  aktualni načelnik Dugopolja Perica Bosančić je najavio svoju kandidaturu za još jedan  mandat na čelu  Općine Dugopolje.

Sve je to lijepo i sve to  zvuči bajno kada se  složi   i lijepo napiše, jer ekran trpi svašta,  a i tipkovnica.  Upetljao je  Bosančić u svoju  objavu  i “svevišnjeg koji mu je podario talente” i ispoljio svoj mesijanski kompleks nezamjenjivosti.

Uz sve paušalije o asfaltu, stazama, milijunima nečega što planira napraviti nama je za oko zapela jedna rečenica “Zahvalan sam za prilike koje su mi se pružile u protekle četiri godine da pokažem da se sa skromnošću i radom mogu ispraviti mnoge stvari,…” 

Pitanje svih pitanja je što je to  Bosančić ispravljao u zadnje četiri godine i zašto je  uopće nešto trebalo ispravljati??
Što je to  bilo krivo u  Općini Dugopolje da bi to trebalo ispravljati i što se  to  ranije događalo da smo došli u priliku da nešto moramo  ispravljati??

Je li morao ispravljati megalomanski projekt bazena u koji su ulupani silni milijuni, a nikada  nisu  otvoreni?? Sada čujemo da će ih  betonirati i praviti dvoranu!

Je li  morao prodavati “obiteljsko srebro”, zemljište u  vlasništvu Općine  kako bi ispravio  mnoge stvari? Gotovo svaki mjesec je  po jedna parcela na  oglasniku??

Je li očistio i urbanizirao  naselja u Općini Dugopolje?? Što je s Kotlenicama, Koprivnom, Liskom?? Jesu li i oni dio  Općine Dugopolje?? A i samo Dugopolje se ne može pohvaliti urednošću.  Budući je “NA DOBROM PUTU” neka se malo provoza i vidi koliko ima smeća i građevinskog otpada.
Foto: Dugopolje org

Je li stavio  križ u vijećnicu, a što je tražila  opozicija u Općinskom  vijeću?? Ako nije,  kad će??

Konačno ovo i objave  HDZeova kandidata za načelnika  Općine Dugopolje pa čitajte:“Općinski odbor HDZ-a je jednoglasno odlučio da na predstojećim lokalnim izborima još jednom budem kandidat za načelnika općine Dugopolje.
Uistinu mi je čast opet ponuditi sve svoje talente koje mi je Bog povjerio na dobrobit stanovnika općine. Zahvalan sam za prilike koje su mi se pružile u protekle četiri godine da pokažem da se sa skromnošću i radom mogu ispraviti mnoge stvari i postići dobri rezultati – nadam se da sam to i uspio.

Konačan sud možete dati samo vi.

Od 2017. do danas, uz pomoć Županije i ministarstava, smo napravili mnoge dobre stvari: dovršili smo ulicu sv. Mihovila, rekonstruirana je područna škola Kotlenice, izgrađena su 3 nova dječja igrališta, nabavili smo novu vatrogasnu cisternu, uredili smo crkvicu sv. Roka, izgradili reciklažno dvorište i novi ulaz/izlaz u poduzetničku zonu Podi zapad, dovršili gotovo sve prometnice u zoni, napravili smo preko 50 novih grobnica i tako sveli liste čekanja na nulu, pomogli smo župniku obnoviti unutrašnjost crkve sv. Mihovila, obnovili smo pomoćno igralište kod stadiona, rješili nogostupe u stambenoj zoni Drage, nanovo asfaltirali 5000 kvadrata ulica u Dugopolju, uveli smo besplatan super brzi WiFi internet, riješili smo gotovo sve imovinsko-pravne probleme u stambenim zonama Drage i Koprivno, ukinuli smo prirez, osigurali besplatne radne bilježnice uz besplatne udžbenike…

Novi dječji vrtić sa jaslicama koji može primiti 240 djece je gotov za 2 do 3 tjedna, više od pola planinarske staze do Ljubljana je dovršeno, u tijeku su javne nabave za: izgradnju zelene tržnice,
kanalizacijske kolektore u ulicama Mirka Rogošića, i kneza Višeslava, dovršetak dvorane i okoliša nedovršene 2. faze Sportskog centra.
Još mnogo drugih projekata je različitim fazama života, a za sve ovo smo u protekle četiri godine povukli 30-ak milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. U naše poduzetničke zone su stigli novi
investitori: Galenski laboratorij, Županijske ceste, S+B Systemtechnik, Orbico, Feal, Bijuk HPC, Dumi, Colas, Tommy LDC…

Želja mi je da u novom mandatu nastavimo ovim smjerom, stoga bi najavio samo dio planiranih aktivnosti: izgradnja 8 novih učionica i prelazak osnovne škole u jednosmjenski rad uz mogućnost produženog boravka za djecu, uvođenje roditelja odgajatelja za obitelji sa više djece, povećanje stipendija i naknada za novorođenu djecu, briga za starije i nemoćne u njihovom vlastitom domu ( hrana i skrb) … više i detaljnije će biti prikazano u programskoj knjižici koju radimo. Ova objava je poduža, no teško ju je sažeti -osim možda sloganom kojim želim obilježiti ovu kampanju, a to je da smo NA DOBROM PUTU!”


Mogao je i ozbiljnije i pismenije, a na  njegovu objavu  na Facebooku javilo se  sva sila stranačkih  aktivista koji po službenoj dužnosti moraju “lajkati” i čestitati na kandidaturi.


dp