24,10,21
HomeVijestiDodik najavio referendum o statusu RS: "Baš me briga šta će ko...

Dodik najavio referendum o statusu RS: “Baš me briga šta će ko reći, taman to bio moj zadnji čin”


Tijekom obraćanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je na jedinstvo srpskih političara. Rekao je da nije isključeno da će predložiti referendum o statusu Republike Srpske, međutim neophodno je da pozicija i opozicija budu ujedinjene.

“Baš me briga šta će ko reći. Taman to bio moj zadnji čin u političkom djelovanju. To ću učiniti kad gospoda s desne strane (opozicija) bude spremna za taj čin. Kad budete spremni da me pratite, ja ću ovdje donijeti taj zahtjev. Pa vi recite “Dodik je poludio, morali smo” – rekao je Dodik.

Poručio je da se ne boji.

 “Tražit će se pukotine među nama, pokušat će se sa sankcijama, ja ih se ne bojim. Ja ovdje tražim snagu. Iz Međunarodne zajednice su ranije pratili u NS RS svaku našu riječ, takav dignitet želim vratiti ovoj Skupštini, a i vama poslanicima” – rekao je.

On je istakao da je sada više nego ikada potrebno srpsko jedinstvo.

“Trebamo da budemo jedinstveni. Ja sam bio opozicija, ali nikada se nije desilo da nismo bili jedinstveni. I kod tog neslaganja počinje sva razgradnja ove države, a Republika Srpska je država. Ako mi u NSRS to ne shvatimo, niko nam to neće dati” – kazao je Dodik, bijesan zbog opozicionih zastupnika koji su ga upitali šta se dogodilo sa referendumu o 9. siječnju koji je Dodik lažno gurao u NSRS u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine. – donosi  Dnevni avaz

Šef Kluba zatupnika SDS u parlamentu R. Srpske Miladin Stanić kazao je da neće podržati lidera SNSD Milorada Dodika u, kako je rekao, manipulaciji sopstvenog naroda.

Dok Dodik godinama poziva Inzka na svoju krsnu slavu a svo to vrijeme se navodno svađaju putem medija. Ta situacija opisuje lažnu politiku SNSD. Кako to da Valentin Inzko Dodiku odgovara kao gost na porodičnoj slavi, a danas kad odlazi mu ne odgovara? Mi iz SDS nećemo da dajemo legitimitet takvoj lažnoj politici Milorada Dodika čiji je jedini cilj manipulacija sopstvenim narodom – kazao je Stanić na press konferenciji nakon sjednice Кolegija NSRS.

Stanić je rekao da je ovo samo još jedna u nizu lažnih predstava Milorada Dodika, te da on svojata parlament i provodi lažne politike.

Pitam građane i javnost, šta se desilo sa referendumu o 9. januara koji je Dodik lažno gurao u NSRS u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine. Ili zašto je na zasjedanje Narodne skupštine poslat lažan materijal o Programu reformi ili MAP-u. Uprkos zaključcima NSRS Dodikovi ministri i predsjedavajući Savjeta ministara danas ubrzano vuku BiH u NATO na način da se Republika Srpska više ništa ne pita po pitanju NATO integracija” – tvrdi Stanić.

Ponovio je da “SDS neće podržati ovu predstavu Milorada Dodika ,jer da je bilo volje da se priča o radu Valentina Incka (Inzka) ta sjednica je trebala biti održana prije 5 godina”.

Opozicija je u znak prosvjeda napustila sjednicu, te su poručili da ne žele sudjelovati u Dodikovom stranačkom promoviranju.


I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari