Bračni par Raspudić ruši vrh HRT-a, a za vrijeme Kazimira Bačića od televizije su primili više od 300. 000 kuna

0
fOTO: screenshot/Ilustracija

Nino Raspudić i njegova supruga Marija Selka Raspudić danas u Saboru izveli mali performans koji je izazvao  smijeh u Sabornici piše Maxportal

Saborski zastupnici danas raspravljaju o novom ravnatelju HRT-a, kojeg je predložio Odbor za informiranje, informatizaciju i medije. Većinu glasova članova odbora dobio je Robert Šveb, a oporba se protivi njegovu izboru.

U petak su napravili i performans u Saboru okupiravši  saborsku govornici čime su spriječili otvaranje rasprave na tu temu.

Za današnje rasprave Selak Raspudić pitala Ninu kolike su šanse da Milorad Pupovac neće glasovati za Roberta Šveba, na što je on odgovorio:

– Ako Pupovac bude glasovao protiv Šveba vodim Vas na večeru. Ako bude glasovao za, kupite mi slanac, kazao je.

Na smijeh i upite zastupnika vodi li sve njih, Raspudić je kazao kako će voditi samo osobu koja mu je postavila pitanje.

Raspudić je za N1 komentirao i činjenicu da je bivši ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić danas pušten iz Remetinca:

“Ne treba se sekirati, HDZ mu je našao dostojnu zamjenu. Sve ostaje isto, HRT je ostavio u sigurnim rukama”, rekao je Raspudić ironično.

Poručio je kako će oporba danas još jednom iznijeti sve što ima protiv Roberta Šveba, kao i da smatraju da je sama njegova prijava bila nevaljana i da će biti u izravnom sukobu interesa.

“Danas nećemo ponavljati isti scenarij, neka oni izaberu svog ravnatelja i neka snose svu odgovornost i političke posljedice”, kaže Raspudić.

O Bačićevom eventualnom povratku na HRT, Raspudić kaže:

“Poštujući presumpciju nevinosti, javni RTV servis nije obična firma. Treba misliti na njegov ugled koji je srozan. Ja bih našao način da ga se ne vraća na posao dok se ne utvrdi je li kriv”, kazao je.

Maxportalu je potvrđena zanimljiva informaciju za kojom smo tragali od petaka i  okupacije saborske govornice. Naime, i Nino Raspudić i njegova supruga Marija Selak Raspudić bili su angažirani  na HRT-u, gostovali u prestižnim emisijama i za to  primali honorare.

Potvrđeno nam je da je bračni par Raspudić u mandatu Kazimira Bačića, od HRT-a uprihodovao oko 310. 000 kuna.  Na HRT- u, u emisiji “Peti dan”, nastupali su u formatu Romea i Julije ( nisu bili vjenčani)).  Nino je za svoje gostovanje primo oko 172.000 kuna, a Marija Selak 140 tisuća. Honorari su to  2017., 2018., 2019. godinu, donosi Maxportal

T.R.I/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here