BRANIMIR GLAVAŠ: Zauzet ću se da se riješi “misterij” zločina nad dr. Šreterom, kad to vlast ne želi

0
Foto: Snimka zaslona/youtube

U srijedu 18. kolovoza bit će točno 30 godina kako su na taj dan 1991. četnici na barikadama zarobili dr. Ivana Šretera, ravnatelja bolnice u Lipiku, potom ga mučili i na kraju ubili.

Bio je tada na dužnosti Predsjednika kriznog štaba za zapadnu Slavoniju i poznat po tome što se uvijek zalagao za mirna rješenja, bez rata.

Mnogo je pisano o tom mirotvorcu koji je stradao na užasan način, ali mnogo toga oko njegovog ubojstva do danas je nepoznato.Sada se oko svega oglasio i Branimir Glavaš koji kaće kako se uz nekoliko prijatelja i obitelji dr.Šretera, i osobno zauzeo da pokušaju riješiti „misterij“ oko ovog slučaja

Glavaš na Facebooku piše:

𝐓𝐑𝐈𝐃𝐄𝐒𝐄𝐓 𝐆𝐎𝐃𝐈𝐍𝐀 𝐎𝐃 𝐍𝐄𝐒𝐓𝐀𝐍𝐊𝐀 𝐈 𝐒𝐌𝐑𝐓𝐈 𝐃𝐑. 𝐈𝐕𝐀𝐍𝐀 𝐒̌𝐑𝐄𝐓𝐄𝐑𝐀. 𝐇𝐑𝐕𝐀𝐓𝐒𝐊𝐀 𝐕𝐋𝐀𝐒𝐓 𝐍𝐄 𝐙̌𝐄𝐋𝐈 𝐑𝐀𝐙𝐑𝐈𝐉𝐄𝐒̌𝐈𝐓𝐈 𝐓𝐀𝐉 𝐙𝐋𝐎𝐂̌𝐈𝐍! 𝐔 𝐓𝐎 𝐒𝐀𝐌 𝐏𝐎𝐓𝐏𝐔𝐍𝐎 𝐒𝐈𝐆𝐔𝐑𝐀𝐍!

Dr. Ivan Šreter hrvatski liječnik, 80-ih godina progonjen u Jugoslaviji zbog uporabe hrvatskog jezika, a 18. kolovoza 1991. poslije 15 h, zaustavljen na četničkoj barikadi pred selom Kukunjevac kod Lipika te mu se od tada gubi svaki trag, sve do danas.

Zbog svog mirotvorstva u političkom djelovanju 1989-91., prozvan je hrvatskim Gandhijem.Istog dana, oko 19 sati na istom mjestu četničke barikade također je uhićen pripadnik ZNG-a Drago Tutić i jedan pripadnik ZNG čiji identitet do danas nije poznat. Obojica su također mučena i usmrćena, a i danas su na popisu nestalih osoba.Obzirom, da hrvatske vlasti desetljećima nisu iskazale volje riješiti slučaj dr. Šretera, uz nekoliko prijatelja i obitelji dr.Šretera, osobno sam se zauzeo da pokušamo riješiti „misterij“ oko ovog slučaja, koji zasigurno ima političku konotaciju.

Zašto sam u to potpuno siguran?Radi nedvojbene činjenice da je nad mojim mobilnim telefonskim uređajem učinjeno kazneno djelo iz KZ Glave XXV, protiv računalnih sustava, programa i podataka. Zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka (u ovom slučaju fotografija).

Osnovano sumnjam da iza toga stoje obavještajne službe, državni represivni aparat, ili drugi NN počinitelj, kojima nije u interesu razriješiti „slučaj Šreter“.

Jedina dilema kod mene je, protiv koga i kome podnijeti kaznenu prijavu, kada su očito sve državne strukture u ovo „umočene do grla“?!

Foto: screenshot YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here