BRANITELJI PITAJU PULJKA NAKON PODRŠKE BOŠNJAČKOM KANDIDATU NA IZBORIMA U BIH: U ČIJE IME TO RADI I S KOJIM CILJEM, TE ZA ČIJE INTERESE, JER ZA HRVATSKE SIGURNO NIJE

  0
  Foto: Screenshot

  KOORDINACIJA UDRUGA RATNIH POSTROJBI SD ŽUPANIJE
  KOORDINACIJA BRANITELJSKIH UDRUGA GRADA SPLITA
  STRADALNIČKE UDRUGE IZ DOMOVINSKOG RATA GRADA SPLITA I SD ŽUPANIJE

  I dok cijela Hrvatska stoji uz svoje sunarodnjake podupirući ustavnu obvezu o zaštiti konstitutivnosti i suverenosti hrvatskog naroda u BiH gradonačelnik Puljak svojim neodgovornim izjavama čini upravo suprotno. Dok naš narod u BiH danas ponovno proživljava rane 90-te te golu borbu za opstanak u borbi zaštite svoje suverenosti i konstitutivnosti gradonačelnik Puljak daje podršku predstavnicima drugog naroda koji žele građansku i unitarnu BiH u kojoj za Hrvate neće biti opstanka.

  Radi li se ovdje samo o neodgovornosti ili je gradonačelnik instrument anacionalnih platformi koje pod krinkom ljudskih prava, virtualne jednakosti i apstraktne uniformnosti ne prezaju od uništenja temeljnih prava čovjeka. Da ne bi bilo zabune, nacionalni identitet je temeljno obilježje svakog čovjeka. Bez toga identiteta nema ljudskih prava.

  Pitamo gradonačelnika Puljka da odgovori u čije ime to radi i s kojim ciljem, te za čije interese, jer za hrvatske sigurno nije. Hrvatski branitelji, a vjerujemo i ogromna većina građana Splita ne dijeli taj stav. Bili smo zajedno u ratu, ostajemo zajedno i u miru uz svoj narod.

  Mi nismo bili napadnuti ni od Srbije u Hrvatskoj, ni od Srba i Muslimana u BiH kao
  pojedinci bez profila i identiteta, nego upravo suprotno. Napadnut je naš identitet, naša nacionalna zajednica, naša povijest, kultura, naše pravo na život i upravljanje svojom budućnošću.

  To smo branili. Zato su naši suborci umirali. Zato smo i mi hodili crtom između života i smrti. Ovakvim pozivom i stavom gradonačelnik Puljak u biti oduzima Splitu njegovu hrvatsku bit, esenciju, prepoznatljivost.

  Kandidati i potpora njima nisu natjecanje s Bošnjacima, niti su izbori po neustavnom i segregacijskom Zakonu u nedjelju izbori državnih funkcionera i institucija, nego je to ispit kulture državnosti našeg hrvatslog naroda, kojeg se Puljak svojom izjavom već odrekao.

  Za razliku od Puljka pozivamo sve koji mogu glasovati na izborima u BiH da iziđu na izbore i glasuju za hrvatskog člana Predsjednistva BiH, za Borjanu Krišto, jedinu kandidatkinju Hrvata u BiH. A za sve druge razine zakonodavne vlasti birajmoosobe koje prepoznajemo kao čestite, čvrste, hrabre i sposobne boriti se za interese i za konstitutivnost i suverenost našeg naroda u BiH, koja je i hrvatska zemlja.U ime i uz suglasnost koordinacijeZoran Buzdovačić