PREKO 5000 RUSKIH OKUPATORA OPKOLJENO U LYMANU. “OPKOLJENI SMO, ZOVEM DA SE OPROSTIMO”

  0
  Screenshot BBC

  Od jutra 1. listopada oko 5000 ruskih vojnika opkoljeno je u gradu Lyman u Donjeckoj oblasti, izjavio je Serhii Haidai, načelnik vojne uprave Luganske oblasti, u emisiji kanala FreeDom

  “Što se tiče Lymana: okupatori su od svog vodstva tražili mogućnost povlačenja, a to im je odbijeno. U ovom trenutku imaju tri mogućnosti: pokušati se probiti; predati se; umrijeti svi zajedno.

  Otprilike 5000 ima ih, još nemamo točan broj.”Načelnik Vojne uprave Luganske oblasti istaknuo je da je 5000 ogromna jedinica koju treba opkoliti. Prema njegovim riječima, tako nešto se nikada prije nije dogodilo.Haidai je dodao da su svi opskrbni pravci ili mogućnost povlačenja iz Lymana već presječeni.

  Glavni odjel za obavještajne poslove ukrajinskog Ministarstva obrane otkrio je telefonski razgovor između okupatora i njegove supruge, gdje se on žali da su opkoljeni, a on zove da se pozdravi, javlja Glavna obavještajna uprava .

  Obeshrabreni ruski vojnik zove kući iz Ukrajine da se oprosti, prenosi Ukrajinska pravda.

  Zanemaruje čak i zabranu korištenja telefona; kaže da želi puno razgovarati sa suprugom prije smrti i spreman je da Oružane snage Ukrajine odmah pogode njegov položaj raketom. “Okruženi smo, Liuba. Uskoro ćemo biti jebeni. Zvao sam samo da se oprostimo.”

  Anita M.