BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI: MOBILIZIRANI RUSI MASOVNO GINU KOPAJUĆI ROVOVE I U NAPADIMA NA BAHMUT

0
Foto: Twitter

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novo dnevno izvješće britanskih obavještajaca o stanju u Ukrajini. Danas su se bavili mobilizacijom koju je Putin proglasio prije dva mjeseca i koja je u međuvremenu, barem kako tvrdi Kremlj, završila. “Raspoređivanje mobiliziranih vojnika često karakterizira konfuzija oko podobnosti za službu, neadekvatna obuka i osobna oprema, te vrlo iscrpljujuće borbene misije”, pišu Britanci.

Nadalje, Britanci kažu da velik broj rezervista koji je prisiljen ići u rat ima značajnih zdravstvenih problema. “Mobilizirani rezervisti vrlo su vjerojatno pretrpjeli posebno teške gubitke nakon što su morali kopati velike sustave rovova dok su bili pod topničkom vatrom oko grada Svatove u Luganskoj oblasti”, pišu Britanci.

“U Donjeckoj oblasti, rezervisti su ubijeni u velikom broju u frontalnim napadima na dobro utvrđene ukrajinske obrambene zone oko grada Bahmuta”, dodaju. “Kremlj će vjerojatno biti zabrinut što je sve veći broj obitelji rezervista spreman riskirati uhićenje prosvjedujući protiv uvjeta pod kojima služe njihovi članovi obitelji”, dodaje se,