Brnabić odgovorio Milanoviću: Moj Mate iz Stare Baške bi rekao ‘ne treba ovome prva pomoć, nego posljednja pomoć’

0
Foto: Instagram

Predsjednik Zoran Milanović ponovio je u četvrtak da će Srbiju koštati optužnica koju su podigli protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina i prozvao je političare te zemlje za ponašanje s kojim nikada neće uspjeti ući u Europsku uniju. Na posljednje izjave hrvatskog predsjednika odgovorila je srbijanska premijerka Ana Brnabić, koja je na Twitteru napisala da je Milanović izjavio “povijesnu nebulozu”.

“Ja sam rekao da trebaju paziti što rade. Oni žele u EU? Evo kako prolaze Šveđani koji žele u NATO. Možda su s razlogom bili bezobrazni prema Turskoj, ali sad traže milost. Pazi što radiš”, rekao je Milanović u četvrtak, dodavši da je on kao premijer mogao dići optužnicu protiv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića zbog njegova govora u Glini 1995., ali nije jer je, kako tvrdi, postojala politička odluka da se preko nekih stvari prijeđe.

Na Twitteru je na takve Milanovićeve izjave reagirala predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić, za koju je Milanović u četvrtak rekao da ima korijene iz Hrvatske, odnosno Stare Baške na Krku.

“U jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu štetiti, Milanović je izjavio povijesnu nebulozu: ‘Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti.’ Zašto? Zato što tražimo pravdu za ubijenu djecu na Petrovačkoj cesti? Što je sljedeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je ‘mit’)?” napisala je Brnabić.

“Trebamo, kaže Milanović, paziti što radimo, da ne budemo ‘bezobrazni i drski’ jer ćemo, za članstvo u EU, morati tražiti MILOST od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?! Što bi moj Mate iz Stare Baške rekao: ‘Ne treba ovome prva pomoć, nego posljednja pomoć”, napisala je srbijanska premijerka.