Čačić kao župan ‘peglao’ službenu karticu gdje god je mogao, plaćali su se ručkovi, večere, ali i parfermi

0

Aktualni HDZ-ov župan Anđelko Stričak na službenoj kartici Varaždinske županije dosad je potrošio 400 kuna, dok je bivši varaždinski župan Radimir Čačić iz redova Reformista u razdoblju od 2017. do 2021. godine, kada je vodio Varaždinsku županiju, potrošio 78.119,59 kuna.

Navedeno je to u odgovoru na vijećničko pitanje koje je na prošloj sjednici Županijske skupštine postavio SDP-ov vijećnik Nino Ivanuša.

“Cijela Hrvatska upoznala je načelnika Murtera zbog peglanja kartica na, rekli bismo, nemoralne stvari. Vjerujem župane da i vi posjedujete službenu karticu. Kakva je struktura troškova i što se sve plaća?”, zanimalo je SDP-ovog vijećnika.

Župan Stričak obećao je vijećniku da će do nove sjednice Županijske skupštine, koja je sazvana u srijedu, 21. rujna dobiti pregled troškova na službenoj kartici za zadnjih pet godina, prenosi portal Varaždinske vijesti.

“Na službenoj kartici potrošio sam točno – nula kuna, ali dobit ćete pregled troškova službene kartice unatrag pet godina, da vidite kako su se i parfemi kupovali na službenu karticu”, rekao je župan Stričak.

Prema pregledu strukture troškova i plaćanja službenom karticom bivšeg župana Čačića, najviše troškova, ukupno 58.650,58 kuna, bivši župan potrošio je na reprezentaciju, odnosno najviše novaca potrošeno je u restoranima, gostionima, bistroima, pivnicama i konobama. Na podužem popisu troškova reprezentacije tako su se našli restorani Miramare, Boban restoran i Noel iz Zagreba, konobe Nono i Didov san, Korkyra Pivnica, gostionica Kod ribica, pa i Yacht club bistro, a na popisu se našla i Douglas parumerija.