23/06/21

Čakovečki nastavnik Franjo Dragičević dobiva potporu iz cijele zemlje

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Čakovečki nastavnik Franjo Dragičević dobiva potporu iz cijele zemlje. Iako je fizički nasrnuo na učenike, njegov je potez očajnika solidarizirao prosvjetne radnike. Društvenim mrežama šire se anonimna iskustva prosvjetara o tome što sve doživljavaju od strane učenika s porukom ‘i ja sam Franjo’. ‘Nastavnici organizirano’ za tportal su prokomentirali ovu situaciju i poručili: Franjo danas nije običan profesor pred mirovinom, Franjo je personifikacija svih prosvjetnih djelatnika koji rade, šute i svakodnevno trpe neprihvatljivo ponašanje učenika jer nemaju izbora’. S druge strane, iz resornog smo ministarstva dobili podatke koji pokazuju kako broj izrečenih pedagoških mjera u srednjim školama pada, no što je zabrinjavajuće, raste u osnovnim školama.

Pod hashtagom ‘i ja sam Franjo’ društvene mreže zapljusnula su anonimna iskustva učitelja i nastavnika o teroru koji neki od njih prolaze.

‘Učenik mi je držao ruke na leđima dok su ostali kopali po mom osobnom računalu’.

‘Učenik me naguravao i histerično vikao: ‘Marš u p.m., jedi g….’ kada sam ga pokušala odvesti psihologinji’.

‘Na kraju sata učenik mi je rekao kako neću živa izaći iz škole. Majka učenika. Ma to se on samo šalio.’

Ovu lavinu pokrenula je vijest kako je nastavnik pred mirovinom, Franjo Dragičević iz Tehničke škole Čakovec fizički nasrnuo na dvojicu učenika nakon što ga je jedan gađao kredom, a drugi pljuvao na klupu. Slično je i ranije trpio, no ovog je puta izgubio živce.

‘Mene ne štiti sustav!’, kaže Dragičević. Štiti li ga doista?

‘Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao… Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti’, kazao je Franjo Dragičević nakon incidenta u kojem je intervenirala i policija.

Javnost je stala na njegovu stranu.

Koje je Dragičević alate imao u rukama kako bi se othrvao maltretiranju od strane učenika kada tvrdi da ga sustav ne štiti?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Škoti nakon poraza: Modrić nam je slomio srca, ali na predivan način

Ispadanje Škotske s Eura i poraz od Hrvatske ostavilo je gorak okus kod Graemea Sounessa, bivšeg škotskog reprezentativca...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img